Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budvar hledá nového ředitele, zatím rekonstruuje Budvarku

Národní podnik Budějovický Budvar zažívá od začátku nového roku změny. Po konci ředitele Jiřího Bočka ze zdravotních důvodů došlo k několika strategickým prohlášení ministra zemědělství Mariana Jurečky. S plány nového vedení však někteří v Budvaru nesouhlasí.

Po vyostřeném jednání s pověřeným ředitelem Petrem Žáčkem se dokonce odhodlal k odchodu z podniku dlouholetý vedoucí oddělení tuzemských prodejů Martin Horejš. „Vedoucí tuzemského prodeje ukončil pracovní poměr dohodou ke dni 31. ledna. Odchod jednoho manažera ze střední pozice řízení nelze v žádném případě považovat ‚za bouřlivé změny ve vedení‘,“ komentuje změnu mluvčí Budvaru Petr Samec.

Napjatá atmosféra v národním podniku dozajista souvisí s blížícím se výběrovým řízením na nového ředitele Budějovického Budvaru. „Ministerstvo zemědělství výběrové řízení zahájilo a zájemci se mohou hlásit do 8. února. Agentura ze všech životopisů vybere maximálně deset nejlepších kandidátů. Předpokládáme, že seznam bude hotový přibližně za šest týdnů. Vybraní kandidáti budou pozváni před komisi na pohovor. Komise pak doporučí jedno až tři jména ministrovi, který bude mít poslední slovo a ředitele vybere,“ popisuje mluvčí ministerstva zemědělství Markéta Ježková.

V době, kdy podnik nemá stálého šéfa, se ministr Marian Jurečka vyjádřil, že by rád přesunul výrobu Budějovického Budvaru mimo České Budějovice. Nové výrobní kapacity by mohly být jak v České republice, tak za hranicemi. Z právního hlediska však nemůže jít o Budweiser Budvar. Jedinou značkou, která připadá v úvahu, je proto Pardál. Ani ten ale nechce za každou cenu přesouvat. Nicméně přiznává, že po zvoleném řediteli bude chtít vybrat další výrobní kapacity, a ve hře je i investice do nového pivovaru v zemi třetího světa.

„K zahraniční expanzi prodeje Budějovického Budvaru dochází průběžně a to zejména v posledních 10 letech. Za toto období vzrostl export pivovaru o více jak 65 procent. Za tímto úspěchem stojí kvalita a chuť našeho ležáku Budweiser Budvar, který můžeme vařit pouze v Českých Budějovicích. Proto také v současné době probíhá v areálu pivovaru mohutná investiční výstavba, která zajistí potřebné zvýšení výrobních kapacit pivovaru,“ připomíná Samec.

Budvarka mění podobu

Kromě toho se Budějovický Budvar pustil do přestavby svých restaurací a pivnic. V současné době probíhá proměna Budvarky v Hotelu Malý pivovar. Jde o schválenou rekonstrukci pivnic Budvarka z roku 2015. „Původní koncept Budvarek je totiž starý asi 20 let a jeho modernizace je logickou inovací – nároky a požadavky hostů na značkové pivnice se za tu dobu výrazně zvýšily. Její rekonstrukce bude ukončena do 1. března,“ říká mluvčí Budějovického Budvaru.

Návštěvníky Budvarky asi nepotěší, že bude nekuřácká. Schválený protikuřácký zákon sice po dlouhých debatách prošel, platit ale začne až na konci května. Do té doby však od otevření zrekonstruované pivnice utečou minimálně dva měsíce. „Ze snížení návštěvnosti obavy nemáme, opak je pravdou – očekáváme vyšší návštěvnost těchto gastronomických provozoven,” dodává Samec.

Štítky Budějovický Budvar, Marian Jurečka, Jiří Boček, Petr Samec, pivovar, pivnice, Ministerstvo zemědělství České republiky, rekonstrukce, České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budvar hledá nového ředitele, zatím rekonstruuje Budvarku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.