Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Echo24: Kvůli EET končí mapové centrum v Budějcích

Elektronická evidence tržeb si vyžádala další oběť. Podle zpravodajského serveru Echo24 končí svou činnost mapové centrum na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích.

Důvodem má být nárůst administrativní zátěže pro maloobchodníky. „Jsme jen malé ‚eseróčko‘, které má tři zaměstnance, v letní sezoně pět. Pracuji sedm dní v týdnu a nemůžu si dát ani minimální mzdu, protože centra měst se vylidňují. Zisky, které dřív pomáhaly udržovat domy v centrech měst, mizí. Bývalo obvyklé, že dole byl obchod a nahoře byty, ale to končí,“ řekl jednatel Marcel Goetz.

Infocentrum fungovalo od roku 1993. „V roce 1994 jsme zakládali asociaci cestovního ruchu a infocenter. Na špici byli vždy živnostníci, ale tahle drobná kreativní síla je postupně likvidována. Andrej Babiš bohužel nevnímá, že jde o destrukci národa. Je to neštěstí,“ uvedl Goetz.

Jednateli mapového centra Marceli Goetzovi vadí především tlak státu na živnostníky ve formě administrativních povinností. „Bude mi 66 let, mám v hlavě řadu krásných projektů. Těch se nevzdám, ale maloobchod zavřu. Vnímám EET jako plošnou likvidaci. Jako dítě jsem zažil 50. léta strachu a udávání. Tohle je pro mě stejné. Je to likvidace kreativní síly národa. Neprojeví se to hned, ale až za několik let,“ myslí si a dodává, že kvůli EET končí také infocentra v Nové Peci a ve Stožci.


Aktualizováno (16:00):

Na základě četných komentářů o tom, že mapové centrum neskočilo kvůli EET, kontaktovala Budějcká Drbna Správu domů. Níže vyjádření bývalého ředitele Ladislava Volfa

Pan Goetz byl dlouholetým nájemcem mapového centra, odhaduji přes 10 let. Přestože má svůj zvláštní styl komunikace, nebyly s ním žádné zásadní problémy, vždy došlo k dohodě.Několikrát požadoval snížení nájmu, což se mu nakonec podařilo, ovšem pouze na dobu určitou, tuším, že do loňského září. Rada města nesouhlasila s dalším prodloužením za stávající výši sníženého nájemného, takže měl pan Goetz mapové centrum v daném měsíci vyklidit a prostory předat majiteli. Nicméně došlo k dohodě, že mapové centrum vyklidí do konce roku 2016. S tím, že jedním z důvodů uvedl nutnost investic do EET, což nechtěl.

Štítky EET, České Budějovice, Echo24, Náměstí Přemysla Otakara II., Andrej Babiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohumil Novák

Jaksi zapomněl, že mu nájemní smlouva byla zrušena radou města pro porušení nájemní smlouvy. Kdyby to zdůvodnil zdravím a důchodem, tak by to bylo přijatelné. Vymlouvat se na EET je mírně řečeno úsměvné.

Čtvrtek, 26. ledna 2017, 10:17Odpovědět

Echo24: Kvůli EET končí mapové centrum v Budějcích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.