Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Budějcký e-shop LevneElektro nefunguje. Příjem objednávek už není možný

Pokud jste si dnes chtěli nakoupit na e-shopu LevneElektro.cz, už nepochodíte. Na webu si přečtete, že na straně provozovatelů došlo k dočasnému přerušení provozu internetového obchodu. Již odeslané a zaslané objednávky by se ale k zákazníkům měly dostat. „Ve vzduchu je i varianta definitivního konce, což ale určitě není cílem nikoho ve společnosti Elektra PV,“ sdělil nám dnes marketingový ředitel Ondřej Liška.

Zhruba před více než hodinou se na Facebooku e-shopu objevilo prohlášení jednatele Petra Václava, který zmínil „nepředvídatelné a závažné provozní okolnosti“ nutící firmu pozastavit svou činnost. „Velmi se Vám omlouváme za tento stav, ke kterému nebylo přispěno vlastním přičiněním týmu LE. Společnost s 24 letou historií, která vždy dostála všem svým závazkům, dnes stojí před největším problémem za dobu své existence. Snaží se jej vyřešit korektně a dle všem právních i morálních předpisů. Děkujeme Vám za přízeň projevenou v uplynulých letech či podporu v této nelehké situaci. Za komplikaci ve Vašem osobním životě či podnikání se Vám ještě jednou upřímně omlouváme. Vedení společnosti, jakmile bude známa příčina a rozsah problému, rozhodne o dalším postupu, který bude dále komunikován,“ píše ve statusu na sociální síti.

O trochu sdílnější k nenadálému ukončení provozu LevneElektro.cz byl Ondřej Liška, který se vyjádřil i ke spekulacím. Na sociálních sítích se totiž mluví o tom, že ve firmě zasahuje finanční úřad, problém je údajně s platbou DPH za třetí daňový subjekt. „Mohu říci, že problém je provozního charakteru, došlo k němu včera v podvečerních hodinách. Nejde o to, že by společnost neodvedla DPH, jde tu o platby DPH za ostatní subjekty, s nimiž je obchodník ve smluvním vztahu. Ještě ale nemáme vůbec žádné oficiální stanovisko státního orgánu,“ řekl Liška. V tuto chvíli probíhají jednání o tom, jestli je ještě nějaká cesta ke „vzkříšení“.

Aktualizované vyjádření na nefunkčních stránkách e-shopu:
Důvodem pro toto pozastavení je účast společnosti v obchodním řetězci firem, kterými byla podvedena, a za jejichž protiprávní jednání při (ne)odvodu DPH nese díky přenesené daňové povinnosti odpovědnost. Tento problém se s největší pravděpodobností dotýká, či dotkne i dalších subjektů na českém e-commerce a elektro retail trhu.

Štítky internetový obchod, Ondřej Liška, Petr Václav, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký e-shop LevneElektro nefunguje. Příjem objednávek už není možný  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.