Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tmavý ležák z Budějovického Budvaru získal stříbrnou medaili v USA

Tmavý ležák z Budějovického Budvaru získal stříbrnou medaili v mezinárodní soutěži New York International Beer Competition v kategorii European Style Dark. Porota hodnotila 400 vzorků piva a ciderů ze 12 zemí. Sbírka mezinárodních medailí udělených tmavému budvarskému ležáku se tak rozšířila na sedm. Dosud největšími úspěchy jsou titul World’s Best Lager z roku 2007 a zlatá medaile v soutěži Monde Selection v roce 2010. Kromě toho tmavý ležák čtyřikrát zvítězil v anketě českého Sdružení přátel piva v kategorii Tmavé pivo roku.

„Náš tmavý ležák dostal v USA během uplynulého roku již druhou medaili. Máme z toho radost, neboť úspěchy ze soutěží výrazně přispívají k šíření povědomí o značce Czechvar, především mezi odbornou veřejností a spotřebiteli, kteří vyhledávají mimořádné druhy piva. Na americkém trhu, který je nejtvrdší na světě, je důležitá každá maličkost. Medaile nám pomáhají při rozvíjení distribuční sítě a tím přispívají i k nárůstu prodeje,“ říká Renata Pánková, vedoucí oddělení exportních prodejů Budějovického Budvaru.

Tmavý ležák vyrábějí v Budějovickém Budvaru od roku 2004 a od roku 2005 se vyváží. V USA a v několika dalších zemích se prodává pod značkou Czechvar. Tmavý Czechvar se vyváží do USA od roku 2012. Distributorem je společnost United States Beverage, zaměřená na import a distribuci prémiových a takzvaných craft beer značek. Do USA se aktuálně vyváží tmavý ležák Czechvar v lahvích a nevratných sudech KEY-KEG. Hlavním produktem na americkém trhu je světlý ležák Czechvar. Celkový prodej značky Czechvar v USA se v letech 2013 až 2015 zvýšil o čtvrtinu.

Značka Czechvar byla vytvořena pro trh v Severní Americe v roce 2000, neboť na území severně od Panamy nesmí Budějovický Budvar na základě známkoprávní smlouvy z roku 1939 používat své tradiční ochranné známky Budweiser Budvar, Budweiser, Budweis nebo Bud. I proto je na etiketách piva Czechvar místo jména výrobce uvedena jen zkratka B. B. N. P., složená z počátečních písmen plného názvu pivovaru (Budějovický Budvar, národní podnik).

Tisková zpráva

Štítky Budějovický Budvar, USA, pivo, New York, Severní Amerika, Panama, stříbrná medaile

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tmavý ležák z Budějovického Budvaru získal stříbrnou medaili v USA  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.