Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kraj chce pomoci firmám hledat kvalitní zaměstnance

Kvalifikovaní zaměstnanci. Právě ti v regionu stále chybí. Najít je a nabídnout místním zaměstnavatelům je hlavní cíl dokumentu s názvem Jihočeský pakt zaměstnanosti. Hejtman Jiří Zimola ho v úterý podepsal se zástupci zaměstnavatelů, vedoucími představiteli úřadů práce a rektory místních vysokých škol. Dokument je prvním krokem k sladění nabídky a poptávky na jihočeském trhu práce.

„V době nízké nezaměstnanosti a rekordního počtu volných pracovních míst je pro firmy obtížné najít dobrého, kvalifikovaného zaměstnance,“ upozornil hejtman. Strategický dokument podle něj pojmenovává slabé stránky regionu v oblasti zaměstnanosti a hledá účinné cesty k jejich řešení. Jeho cílem je zamezit odlivu mozků z regionu, uspokojit poptávku zaměstnavatelů po technických, či řemeslných oborech a podpořit zájemce o samostatné podnikání. Zároveň chce nalézt práci i lidem, na trhu práce znevýhodněným, ať už jsou to čerství absolventi, maminky po mateřské, nebo lidé, kteří překročili 50 let věku.

Podepsání paktu je tak prvním krokem k zajištění dostatečné nabídky vzdělání v zaměstnanecky atraktivních oborech, účinné podpoře začínajících i stávajících podnikatelů a sladění pracovního života s rodinným. Jihočeský kraj tak nebude mít rekordní počet volných pracovních míst, jako je tomu v současné době, ale bude moci naopak nabídnout dostatek kvalifikovaných zájemců o volná pracovní místa v regionu. 

Autoři

Štítky Jiří Zimola, Úřad práce České republiky, pracovní místo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj chce pomoci firmám hledat kvalitní zaměstnance  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.