Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budějovická TOP 09: Zakládáme organizaci, rušíme organizaci, zakládáme organizaci...

Překvapení nebo předpokládaný vývoj? Oba přívlastky mohou patřit faktu, že TOP 09 má po několika měsících v Českých Budějovicích opět svou organizaci.

Překvapením může tento krok být zejména pro ty, kteří sledovali události kolem budějovické TOP 09 krátce po komunálních volbách, kdy byli v listopadu z městské organizace vyloučeni někteří členové, organizace byla zrušena a zbylí členové přešli do regionální organizace TOP 09.

Právě tito zbylí členové byli na sklonku jara a v průběhu léta vyzváni, aby přešli dále do jiných místních nebo městských organizací TOP 09. Z loajality k TOP 09 tak učinili. S překvapením následně zjistili, že bez jejich účasti a vědomí byla několika členy TOP 09 založena nová městská organizace, která ovšem podle názorů mnohých je jen pro „vyvolené“ a působí dojmem uzavřeného klubu.

V této souvislosti Budějckou Drbnu zajímal názor Barbory Liškové, bývalé, odvolané a vyloučené předsedkyně a členky  původní městské organizace.Na otázku BD, jestli ví o založení nové organizace a jak tento fakt vnímá, Barbora Lišková ( v současnosti nezávislá zastupitelka ) odpověděla: „ Své působení v TOP 09 považuji za definitivně uzavřenou záležitost a to i ve smyslu informací a názorů k její činnosti. K vaší otázce tedy nemám žádný komentář.“ Budějckou Drbnu dále zajímalo, jestli nebyla Barboře Liškové nabídnuta možnost obnovit členství ve straně. Barbora Lišková sdělila, že ne a i kdyby se tak stalo, což považuje za zcela nereálné, nabídku by odmítla, protože TOP 09 je pro ni opravdu pouze minulostí, která na její současné aktivity v komunální politice nemá vliv.

Vývoj kolem nově založené organizace budeme samozřejmě sledovat.

Štítky TOP 09, České Budějovice, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

richard praskořík

Nechal jsem si to vysvětlit od zúčastněných. Není to nic překvapivého a je to poplatné tomu, jací lidé v této straně působí.

Středa, 24. srpna 2011, 08:49Odpovědět

Budějovická TOP 09: Zakládáme organizaci, rušíme organizaci, zakládáme organizaci...  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.