Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Jihem se prohnaly bouřky a kroupy. Hasiči evakuovali lidi z rodinného domu

Silné bouřky zasáhly v noci jižní Čechy. Voda vyplavila několik sklepů. Ve Strakonicích museli hasiči z rodinného domu evakuovat dva lidi. Stouply i hladiny některých toků.

Volyňka u Sudslavic dosáhla dokonce třetího povodňového stupně, druhý stupeň pak platil na Blanici ve stanici Podedvory. V pátek ráno už ale platí jen první stupeň povodňové aktivity, tedy bdělost, a to na Blanici v Bavorově, Podedvorském mlýně a Blanickém mlýně. Hladina řeky navíc dál klesá.

„V souvislosti s bouřkou zasahovali hasiči v Jihočeském kraji u téměř 40 událostí. Do terénu vyjížděli zhruba v 19 hodin a jezdili do půlnoci. Nejzávažnější zásah řešili hasiči na Vodňansku, kde v obci Bílsko prudký přívalový déšť zatopil rodinný dům. Hasiči na člunu z domu evakuovali 2 osoby. Postaral se o ně starosta obce, který jim zajistil náhradní ubytování,“ popsala tisková mluvčí hasičů Vendula Matějů, která dodala, že hasiči v Hluboké nad Vltavou museli vyprostit ě osobáky uvízlé v laguně. 

Na několika místech se na silnice nasunuly podmáčené svahy, například v Žárovné na Prachaticku, v Táboře a nebo mezi Hrdějovicemi a Hlubokou nad Vltavou. Kvůli sesunutému svahu ráno nejezdily vlaky i na železniční trati Chrást u Plzně – Radnice. 

Děkujeme našim čtenářům, kteří posílali fotky a videa z počasí. 

Foto Hasiči Suchdol, redakce, čtenáři

Štítky bouřky, škody, kroupy, hasiči, zásah, bouřka, rodinný dům, Volyňka, Jihočeský kraj, Strakonice, Hluboká nad Vltavou, Bavorov, Blanice (přítok Otavy), Blanice, Sudslavice

FOTO/VIDEO: Jihem se prohnaly bouřky a kroupy. Hasiči evakuovali lidi z rodinného domu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.