Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Chřipková epidemie zavírá dveře návštěvníkům nemocnic a domovů pro seniory

Nemocnice České Budějovice vyhlašuje od úterý 23. ledna zákaz návštěv. Důvodem je nárůst chřipkových onemocnění v okrese České Budějovice. Zákaz potrvá až do odvolání. Zákaz návštěv už platí i v některých domovech pro seniory.

„Ve třetím týdnu došlo v Jihočeském kraji k dalšímu zvýšení výskytu akutních respiračních onemocnění. Lze předpokládat, že počet nemocných bude i nadále narůstat,“ uvádí vedoucí lékařka pracoviště epidemiologie Nemocnice České Budějovice Iva Šípová. „Naše laboratoře opakovaně zachytily chřipku A i chřipku B,“ dodává se slovy, že Nemocnice České Budějovice je na zvládnutí epidemie připravena.

Návštěvu u pacienta ze závažných důvodů a na nezbytně nutnou dobu může povolit pouze primář oddělení, jeho zástupce nebo první lékař, který má službu.

Již od 15. ledna platí zákaz návštěv na prvním oddělení následné péče.

Zákaz návštěv platí také v některých domovech pro seniory. Jedním z nich je Domov pro seniory Máj České Budějovice, kde zákaz platí od 9. ledna.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, zákaz návštěv, domov pro seniory, návštěva, Nemocnice České Budějovice, České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chřipková epidemie zavírá dveře návštěvníkům nemocnic a domovů pro seniory  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.