Valmer naservíruje Českým Budějovicím francouzskou lásku k jídlu

 
pondělí, 31. července 2017, 09:58

Kouzlo a chuť Francie v Českých Budějovicích! Zajímavý gastronomický koncept přináší na jih Čech Valmer Restaurant & shop. V nové restauraci s prodejnou delikates na Husově třídě najdou hosté skvělé jídlo, příjemnou atmosféru a, jak její majitelé věří, i pomyslnou špetku něčeho navíc. Ochutnat budete moci už na začátku srpna.

„Valmer se jmenuje oblast ve Francii, kterou jsme si velmi oblíbili a často ji navštěvujeme. Právě  tam nás, jak jinak než u dobrého francouzského vína, napadlo otevřít si v Českých Budějovicích vlastní podnik. Těšíme se, že se stejně dobrým francouzským vínem si brzy připijeme s našimi hosty,“ říká Jiří Dvořák, který je společně se svou manželkou Monikou majitelem Valmer Restaurant & shop.

Francouzi jsou svou láskou ke gastronomii pověstní a právě takový přístup se bude ve Valmer restaurantu, bez ohledu na aktuální jídelní lístek, servírovat. Tedy příjemná atmosféra, dobré, kvalitní a jednoduché jídlo postavené na špičkových surovinách a poctivé přípravě. „Byli bychom rádi, abychom se pro všechny, kteří rádi jedí a umějí si jídlo užít, stali zárukou kvality. Místem, kam se budou rádi vracet a doporučovat jej,“ přeje si Jiří Dvořák.

Základním pilířem dobré restaurace jsou kvalitní kuchaři. Kulinářský team, který Dvořákovi poskládali, se na jihu Čech představí vůbec poprvé. Šéfkuchař Radek Špejzl má ve svém týmu i kolegu se zkušenostmi z michelinských restaurací a další mistry svého oboru.

„Jejich prostřednictvím chceme do Českých Budějovic přinést jiný styl, přístup, kvalitu a chutě. Stejně, jako je důležitá práce v kuchyni, je potřeba, aby číšník uměl práci kolegů z kuchyně prodat. Aby si s lidmi povídal, poradil, aby ho to prostě bavilo. A na tuhle souhru se naši hosté mohou těšit,“ vysvětlil majitel.

Dotek Francie je v restauraci sice patrný a v menu se objevuje podobný koncept jídel, nabídka se ale neomezí jen na speciality země galského kohouta. „Půjdeme cestou tradičních pokrmů, z tradičních surovin. Těch, které lidé znají a chutnají jim. Připomeneme jim zapomenuté recepty zpracované moderním způsobem,“ prozradil šéfkuchař Radek Špejzl.

Nabídka jídel se bude obměňovat podle sezónnosti a dostupných surovin, i díky tomu bude moci kuchyně připravovat pokrmy v té nejlepší kvalitě. Jídla vhodně doplní vybraná vína, nebude chybět ani pivo a to dokonce i v bezlepkové variantě. 

Suroviny a některé servírované speciality, které předtím v restauraci ochutnali, si budou moci hosté odnést s sebou domů. Součástí restaurace je totiž i prodejna vybraných potravin a delikates. „Nabídneme tu naši vlastní produkce, od uzenin, přes paštiky, tlačenky, pečivo až po kvalitní čerstvou zeleninu od regionálních farmářů,“ vysvětlil Dvořák.

Do Valmer Restaurant & shop na Husově třídě v Českých Budějovicích si tak můžete zajít na polední menu, příjemný oběd, romantickou večeři, nebo jen tak na kávu s domácím desertem či na sklenku vína. Tým restaurace je pro své hosty připraven zajistit nejrůznější typy rodinných oslav, firemních akcí a večírků. K dispozici je příjemná restaurace, kavárna, salonek, dětský koutek a v letních měsících i rozlehlá příjemná zahrada.

Napsal Yvetta Chmelová | PR text | Foto Jan Luxík

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • GLOSA: Budějce, nejnegativnější město v...

  • AKTUALIZOVÁNO: U obchvatu Vodňan se srazilo...

  • Nezletilá dívka ležela na sídlišti v altánu....

  • Tisíce domácností na jihu Čech zůstaly kvůli...

Reklama
 
 

Kam dál?

Unikátní varhany pro Svatou Horu vznikají v Borovanech. A po deseti letech práce končí

pondělí, 31. července 2017, 07:28

Po deseti letech končí práce na nových varhanách pro poutní místo Svatá Hora u Příbrami. Hudební nástroj vzniká ve...

Nabitá kulturní mozaika po celé léto rozeznívá areál kláštera v Borovanech

pondělí, 31. července 2017, 06:31

Léto v klášteře Borovany je v plném proudu a dál bude patřit kapelám různých žánrů. A nechybí ani koncerty vážné hudby,...

Studenti z pěti českých vysokých technických škol si z Temelína odnesli „jaderný" diplom

neděle, 30. července 2017, 19:38

Do tajů reaktorové fyziky nebo progresivních trendů v energetice a dalších témat pronikali v Jaderné elektrárně...