Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Budějcích při jarním Gastrofestu předvede své umění také šéfkuchař Grandhotelu Pupp

PR článek

Do českobudějovického setkání gurmánů a gastronomů zbývá už jen několik týdnů. Organizátor Gastrofestu Vladimír Tůma totiž připravil jarní verzi tohoto již tradičního veletrhu Gastrofest. Své brány otevře 6. až 8. dubna.

Letošní jarní Gastrofest se sice blíží mílovými kroky, ale přece jen, ještě nějaký den si na tu skvělou gurmánkou přehlídku počkáme. A tak díky organizátorovi tohoto festivalu dobrého jídla a pití Vladimíru Tůmovi vám Budějcká Drbna představuje několik úžasných kuchařů a hlavně jejich skvělých receptů. Mohou vás kuchařsky inspirovat a také vám třeba trochu poškádlí chuťové pohárky a pozvou vás na další ročník Gastrofestu do Budějc. Do jeho termínu zbývá pět týdnů a my vám představujeme druhého ze šestice fantastických kuchařských mistrů. Je to ostřílený šéfkuchař Grandhotelu Pupp Karlovy Vary Radek Příhonský.

„Radek mě při předloňském Gastrofestu velice upoutal už svou precizní přípravou. A poté, co si naposledy překontroloval techniku i suroviny, začal nezapomenutelný kuchařský koncert," vyzdvihl šéfkuchaře s bohatými zkušenostmi Vladimír Tůma. 

Radek Příhonský je šéfkuchař, který se může pochlubit těmi nejlepšími referencemi. Kromě práce na Ministerstvu zahraničních věcí České republiky jako šéfkuchař a gastronomický poradce při přípravě pokrmů pro Karla Schwarzenberga a státní návštěvy, působil jako šéfkuchař a představitel české gastronomie pod záštitou Velvyslanectví České republiky v Jihoafrické republice, v Indonésii v Jakartě.

„Prezentoval českou gastronomii v Izraeli v Tel Avivu, v Palestině Ramallah, v síti českých restaurací v Izraeli Little Prague, v Dánsku v Kodani, v Anglii v Londýně, v Itálii a v nejluxusnějších restauracích v České republice jako jsou Golf City Prague Zbraslav, Catering Žluté lázně, restaurant Zahrada v Opeře a mnoho dalších," připomněl Tůma významné kuchařské štace Radka Příhonského. 

Recept Radka Příhonského

Red Chard salát s pečenou dýní, grilovaná marinovaná cherry rajčata, slunečnicová semínka, černorybízový vinagret

Potřebujeme: salát Red Chard 125 gramů, dýně 250 gramů, med 30 gramů, máslo 30 gramů, rajčata cherry 250 gramů, ocet z černého rybízu, olej olivový 10 miilitrů, sůl 10 gramů, pepř černý drcený 1 gram, semínka slunečnicová 5 gramů, sakura na zdobení.

Postup: salát ve studené vodě opereme a osušíme. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky o velikosti asi 1x1 centimetr, rozehřejeme máslo, promícháme s kostkami dýně, osolíme a opepříme, dáme do pekáčku, vložíme do trouby rozpálené na 250 stupňů Celsia a opečeme dozlatova. Rajčata zprudka opečeme na pánvi, překrojíme je a vložíme do misky. Smícháme med s černo rybízovým octem a olivovým olejem a zálivku nalijeme na rajčata. Upečenou dýni navršíme na talíř, přidáme rajčata, která vyndáme ze zálivky. Red Chard ochutíme zbylou zálivkou a navršíme na rajčata s dýní. Vše posypeme praženými slunečnicovými semínky.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Štítky rajče, dýně, salát, České Budějovice, Grandhotel Pupp, umění, med, máslo, ocet, sůl, olivový olej, pokrm

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích při jarním Gastrofestu předvede své umění také šéfkuchař Grandhotelu Pupp  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.