Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Táborsko hlásí podzimní posilu: Jakuba Navrátila

FC MAS Táborsko zapsalo včera na svou soupisku velmi zvučné jméno: jedenatřicetiletého zkušeného obránce Jakuba Navrátila, který s týmem trénoval v rámci letní přípravy. Hráč, který má v první lize odkopáno 171 zápasů, se v Mladé Boleslavi už dříve domluvil na ukončení smlouvy. Pak nastoupil do letní přípravy s Táborskem.

Teď od začátku října bude v jihočeském klubu hostovat do konce podzimní části sezony. „Mezi hráčem a klubem vznikla v létě dohoda, že s námi absolvuje tréninkový cyklus a v případě, že přijde nabídka do první ligy nebo ciziny, odejde,“ uvedl výkonný ředitel FC MAS Táborsko Tomáš Samec.

Poté, co skončily přestupní termíny pro mezinárodní přestupy a přestupy profi-hráčů, začalo Táborsko s Boleslaví jednat o možnosti působení Jakuba Navrátila na jihu Čech. „U Jakuba to šlo, neboť díky rozvázané smlouvě mohl využít okno pro přestup amatérů. A tento transfer jsme stihli opravdu za pět minut dvanáct. Jakub Navrátil tak bude v dresu Táborska hostovat z Mladé Boleslavi do konce podzimní části soutěže,“ uvedl Tomáš Samec.

Jakub Navrátil se vrací domů. Narodil se 1. února 1984 v Táboře, je odchovancem FK (dříve Vodní stavby) Tábor, kde prošel kompletně mládeží a hrál i za muže. Následně zamířil přes Příbram do Plzně a odtud v lednu 2011 spolu s Tomášem Radou do tureckého Sivassporu.  V červnu 2014 se vrátil do České republiky, konkrétně do Mladé Boleslavi, kde podepsal původně tříletý kontrakt.

Jakub Navrátil už v létě řekl ke svému případnému angažmá v Táborsku, že stát se může cokoliv. „Tábor je moje rodné město. FC MAS Táborsko jsem sledoval. Vím, že loni byl na postup do první ligy. Měl jsem o zdejším dění přehled,“ uvedl obránce, který v Táboře stále bydlí a má tam rodinu.

Napsal Luboš Dvořák

Štítky okres Tábor, Jakub Navrátil, FK Mladá Boleslav, FC MAS Táborsko, přestup, Tomáš Samec, Česko, Tábor, FC Viktoria Plzeň, 1. FK Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko hlásí podzimní posilu: Jakuba Navrátila  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.