Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Titul Medik roku putoval do Hradce Králové

Simulace porodu, resuscitace novorozence, zašití chirurgické rány, laparoskopická operativa, stanovení správné diagnózy. To je jen zlomek z celkem třinácti lékařských disciplín, s nimiž se museli v Táboře vypořádat budoucí lékaři při soutěži Medik roku 2017. Titul nakonec putoval do Hradce Králové, stejně tak stříbro. Bronz do Brna.

„Devatenáct pětičlenných týmů se utkalo ve třinácti lékařských disciplínách, jako je například simulace porodu, resuscitace novorozence, zašití chirurgické rány, laparoskopická operativa, stanovení správné diagnózy a další. Všichni medici reprezentovali tu „svou“ lékařskou fakultu s maximálním nadšením a stoprocentním nasazením, předvedli svou šikovnost, zručnost i vědomostní schopnosti,“ vysvětlil člen představenstva Jihočeských nemocnic a hlavní organizátor akce Michal Čarvaš.

Ale pouze jeden tým si mohl odvézt zlaté medaile a putovní pohár. To zaznělo z úst Jakuba Koháka, moderátora společenského večera v Hotelu Palcát, kde byly výsledky vyhlášeny. Nechyběla hudba, tanec, bohatý raut a vše doprovázela příjemná atmosféra plná očekávání, kdo vlastně vyhrál.

Třetí ročník soutěže zručností, dovedností, ale i zábavy určený medikům ze 4. - 6. ročníků lékařských fakult z Čech i Slovenska, vyhrál a titul Medik roku 2017 získal tým, který vedl Jiří Kotek z Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové. Na druhém místě skončil tým z Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové pod vedením kapitána Jakuba Šimka. Bronzovou medaili si z Tábora odvezla Lékařská fakulta Masarykovy Univerzity v Brně a tým kapitána Petera Krkošky.

Ředitel pořádající táborské nemocnice Ivo Houška si akci nemohl vynachválit. „Moc děkujeme všem medikům za úžasnou atmosféru a energii, kterou do nemocnice přinesli. Bylo úžasné sledovat, jak naši lékaři a sestřičky v rolích lektorů a hodnotitelů byli celou soutěží pohlceni,“ chválil ředitel Houška.

„Zájem o akci Medik roku i o stáže v našich jihočeských nemocnicích je obrovský a tak máme radost, že příští ročník připravíme v jindřichohradecké nemocnici," uvedla náměstkyně jihočeského hejtmana pro oblast zdravotnictví Ivana Stráská.

Tisková zpráva

Štítky Hradec Králové, soutěž, nemocnice, Brno, Tábor, lékařská fakulta, Jakub Kohák, Ivana Stráská, Jiří Kotek, Univerzita Karlova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Titul Medik roku putoval do Hradce Králové  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.