Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Laparoskopie, šití rány, fixace zlomeniny, porod. To je jen zlomek toho, co budou muset v Táboře zvládnout budoucí lékaři při soutěži Medik roku

První dubnový víkend bude výjimečný pro 95 studentů vyšších ročníků českých a slovenských lékařských fakult, kteří ve třinácti soutěžních disciplínách změří své znalosti a dovednosti v různých lékařských oborech, vyzkouší si práci se zdravotnickou technikou a  zažijí i trochu adrenalinu a zábavy. A to vše v jižních Čechách. Třetí ročník akce Medik roku, kterou organizují Jihočeské nemocnice, a.s., ve spolupráci s Jihočeským krajem a neziskovou organizací HealthCare Institute, o.p.s., totiž míří do Tábora.

Akce Medik roku odstartuje v pátek 31. března v Hotelu Palcát Tábor, kde na bowlingu proběhne uvítací večer. Všech devatenáct pětičlenných týmů tak bude mít možnost se blíže seznámit a změřit své síly v této „volné disciplíně“. V Hotelu Palcát budou mít medici i pozvaní hosté zázemí po celý víkend.

V sobotu 1. dubna ráno se pak všichni přesunou do táborské nemocince, kde je čeká „ostré" soutěžení. Budoucí lékaři se v táborské nemocnici utkají v různých disciplínách jako je například ukázka laparoskopických dovedností na různých trenažérech, chirurgické zašití rány, zafixování zlomeniny či „rozluštění“ křivky EKG, rozpoznání typu zlomeniny na rentgenovém snímku, „porod“ miminka a vyzkouší si při tom i mnoho dalších zajímavých zručnostních i vědomostních dovedností,"  prozradila manažerka projektu Medik roku 2017 Martina Janouchová.

Soutěžního den vyvrcholí v sále Hotelu Palcát v Táboře společenským večerem, kterým bude provázet Jakub Kohák. Vyhlášeny budou výsledky soutěžního dne a také to, kdo se stane Medikem roku 2017. Na soutěžící čekají zajímavé ceny – stáže se stipendiem na vybraných pracovištích jihočeských nemocnic, věcné ceny a putovní pohár, který převezmou vítězové letošního ročníku. 

Zájem mediků o tuto akci je rok od roku vyšší, letos počet přihlášených studentů přesáhl hranici dvou set.

Cílem této akce je podpořit studenty medicíny v jejich studiu a poskytnout jim odbornou a finanční podporu k jejich dalšímu rozvoji. Současně akce Medik roku pomáhá seznámit čerstvé absolventy s kvalitním technickým a personálním zázemím nemocnice, kde mohou následně najít zajímavé pracovní příležitosti," uvedla Martina Janouchová.

Autoři | Foto http://medikroku.cz

Štítky Tábor, Jihočeský kraj, Jihočeské nemocnice, a.s., nemocnice, Jakub Kohák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Laparoskopie, šití rány, fixace zlomeniny, porod. To je jen zlomek toho, co budou muset v Táboře zvládnout budoucí lékaři při soutěži Medik roku  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.