Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Honičku v Tučapech ukončila až střelba. Lapený muž bez řidičáku byl zdrogovaný

Scéna jako z akčního filmu se odehrála v Tučapech. Dopravní policisté z Tábora chtěli kvůli dopravnímu přestupku zastavit osobní auto Škofa Felicia. Ovšem jeho řidič na výzvy policistů nereagoval. Naopak přidal a začal policistům ujíždět. Honičku ukončila až střelba.

Drama se odehrálo v neděli kolem osmnácté hodiny. Pronásledovaná Felicie zabočila do objektu zemědělského družstva a zastavila, nemohla totiž projet porostem křovin a škarpou. Policisté tak zablokovali služebním vozem komunikaci.  Ale řidič Felicie se snad chtěl přes zátarasu z policejního auta probourat, zařadil zpátečku a narazil do něj..

Jakmile pachatel najel na služební auto, policisté vystoupili a jeden z nich použil služební zbraň. Nejdříve vyšel varovný výstřel, poté následně použil zbraň i proti vozidlu. Ale ani to řidiče Felicie nezastavilo. Podařilo se mu policejní auto objet a znovu ujížděl," popsal událost policjení mluvčí Jiří Matzner.

Po několika desítkách metrů ale pronásledované auto zastavilo. Dva lidé z něj vyběhli a dali se na útěk. Policisté lapili spolujezdce. Ošetřili mu ruku, protože ho do ní pravděpodobně zasáhla odražená střela. Řidiče auta, který už měl střet se zákonem,  policisté zadrželi nad ránem," uvedl Matzner.

Kriminalisté případ vyšetřují jako násilí proti úřední osobě. Kontrolními orgány bude také souběžně prověřován postup policistů. Proč pachatel s vozidlem ujížděl? Podle zatím orientačních testů řídil vozidlo pod vlivem omamných a návykových látek a také není držitelem řidičského oprávnění. Je dobře, že potkal na své jízdě policisty a ne například bezbranné chodce. Při odsouzení může pachateli hrozit trest odnětí svobody až v délce šesti let," podotkl mluvčí.

Štítky Škoda Felicia, Tábor, střelba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Honičku v Tučapech ukončila až střelba. Lapený muž bez řidičáku byl zdrogovaný  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.