Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Doprava u Veselí nad Lužnicí vede po části nové D3

Doprava od Veselí nad Lužnicí na Táborsku směrem na České Budějovice od pátku vede po jedné části dálnice D3. V tomto režimu bude provoz veden zhruba do konce září. Práce na D3 budou v úseku od Veselí nad Lužnicí pokračovat v druhé části komunikace.

„Doprava ve směru na České Budějovice bude přibližně na kilometru 103,7 svedena do jednoho jízdního pruhu a dále bude pokračovat nově vybudovaným pravým pásem dálnice D3 v režimu jedna plus jedna zhruba čtyři kilometry a pak bude plynule převedena na silnici I/3,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký. Ve směru na Prahu bude postup opačný, doprava z komunikace I/3 sjede na jízdní dálniční pruh.

Dálnice D3 má propojit Prahu a rakouské hranice. Nyní je v provozu asi 40 kilometrů mezi Veselím nad Lužnicí a Meznem na Benešovsku. Stavba úseku Veselí nad Lužnicí – Bošilec, jehož se provedená změna týká, začala před zhruba dvěma roky.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky Veselí nad Lužnicí, Dálnice D3, České Budějovice, okres Tábor, Praha, Ředitelství silnic a dálnic, okres Benešov, Mezno, Bošilec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doprava u Veselí nad Lužnicí vede po části nové D3  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.