Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Tábor hostil poslední přípravu mladých hokejistů. Češi zdolali Finy v nájezdech

Čeští reprezentanti do 17 let měli se stejně starými Finy po dvou zápasech bilanci jedné výhry a prohry. Poslední třetí přípravný zápas se hrál v Táboře a divácky líbivý hokej musely rozhodnout až nájezdy. V nich uspěl pouze Vojtěch Střondala, který vstřelil i první gól svého týmu. Češi vyhráli 2:1.

Bezbranková první třetina nabídla jedinou vyloženou šanci, kterou měl pouhých šestnáct sekund před sirénou domácí Zábranský. Gólman Annunen ale jeho střelu a i následnou dorážku dokázal zlikvidovat. Český hráč se navíc po přerušení pustil do šarvátky s Katolou, kterou podle aplausu diváků jasně vyhrál. Skóre se poprvé měnilo na začátku 22. minuty, kdy brněnský Vojtěch Střondala propálil Annunena z prostoru mezi kruhy – 1:0.

Na rozdíl dvou gólů mohl zvýšit ve 24. minutě Klejna. Jeho pokus od modré ale stihl zachytit hostující gólman. Pak měli Češi výhodu přesilové hry, kterou Finsko v pohodě ubránilo. I ve třetím zápase byl hodně vidět aktivní Nordgren. Ve 33. minutě pláchl kolem beka až za branku a snažil se zakončit po vyjetí z otočky. Brankář Dvořák byl však pozorný.

Ve 35. minutě měl naopak velkou šanci Pekař, který vypíchl puk obránci a pelášil sám na Annunena. Finského brankáře se pokusil přelstít blafákem, ale neuspěl. Pekař pak za dvě minuty fauloval a Češi museli bránit v oslabení. Finové měli tři nebezpečné střely, které pochytal pozorný Dvořák. Čtyřiapadesát sekund před koncem druhé třetiny pak fauloval i Zábranský. Dvořák byl opět pozorný a chytil střelu Kokkonena.

Skandinávci udeřili ihned po přestávce. Po 18 sekundách hry srovnal Rasmus Kupari – 1:1. Otočit skóre mohli hosté ve 49. minutě z trestného střílení za sevření kotouče. Tanus naštěstí mezírku mezi betony Dvořáka nenašel. Za půl minuty měl velkou šanci Nordgren a český brankář musel znovu rychle zasáhnout betonem. Na druhé straně mohli Češi udeřit při přesilovce. Pekař však v dobré pozici nezakončil přesně.

Závěr třetí třetiny patřil domácím, kteří se snažili rozhodnout. Annunen ale všem střelám odolal. Naopak začátek prodloužení zvládli lépe hosté. Dvořák podržel svůj tým proti velké šanci Tanuse, kterého zastavil na poslední chvíli svou hokejkou. V čase 63:45 byl vyloučen Pekař a Finsko tak mělo velkou šanci na rozhodnutí. Tlak Finů dokázali Češi ustát a o vítězi musely rozhodnout až nájezdy.

V nich byl úspěšný pouze Vojtěch Střondala a čeští reprezentanti se tak mohli radovat z druhé výhry. V nájezdech neuspěli Gajarský, Čajka, Plášek – Moilanen, Kupari, Nordgren, Mäki.

Česká republika U17 – Finsko U17 2:1 po nájezdech (0:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Střondala, rozh. náj. Střondala – 41. Kupari (Seppälä, Tanus). Rozhodčí: Svoboda – Flegl, Zíka. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1.

Česko: Dvořák (Vlk) – Zábranský, Klejna, Dajčar, Dluhoš, Kowalczyk, Procházka, Zich – Pekař, Čajka, Gajarský, Svoboda, Střondala, Plašek, Koblížek, Arnošt, Kropáček, Grim, Šír, Jeník

Finsko: Annunen (Toivomäki) – Salmela, Räsänen, Kokkonen, Rannisto, Seppälä, Ketola, Kemppainen, Akerman – Tanus, Kupari, Nordgren, Killinen, Kapanen, Nevasaari, Kivenmäki, Moilanen, Mäki, Hirvonen, Karuvaara, Kakko

Štítky Vojtěch Střondala, Finsko, Tábor, Rasmus Kupari, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor hostil poslední přípravu mladých hokejistů. Češi zdolali Finy v nájezdech  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.