Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opilá řidička byla dopadena hned dvakrát

V pátek krátce před poledne si táborská policejní hlídka všimla řidičky Fiatu Brava, která při projíždění náměstí Františka Křižíka přejela ostrůvek a pokračovala na Jordánskou hráz, kde ji šíře vozovky málem nestačila. Policisté ji zastavili a nestačili se divit.

Už po započetí kontroly bylo policistům jasné, jaký že byl důvod ženiny nejisté jízdy. Třiapadesátiletá žena byla podrobena dechové zkoušce a po opakovaném měření přístroj nakonec ukázal neuvěřitelných 3,42 promile alkoholu. „Policisté ženě odebrali řidičský průkaz a další jízdu zakázali. Proti ženě zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu, a to přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, neboť svým jednáním mohla ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku,“ uvedl mluvčí policie Územního odboru Tábor Miroslav Doubek.

To ale nebylo vše. Příběh měl pokračování. Po třetí hodině odpolední přijali policisté oznámení o nejisté jízdě automobilu Fiat Brava, který mířil z Tábora směrem na Horky. Hlídka, která byla na místo vyslána, vůz okamžitě zastavila. Za volantem opět seděla jim již známá žena. „Před jízdou se zřejmě opět posilnila, neboť odborná zkouška na alkohol v jejím dechu tentokráte prokázala hladinu ve výši dokonce 3,69 promile alkoholu. Po opětovném odmítnutí následného lékařského vyšetření byla žena převezena na protialkoholní záchytnou stanici do Českých Budějovic,“ uvedl Doubek.

Další její kroky pak povedou před soud. Zodpovídat se bude z výše uvedeného trestného činu, kdy jí vedle peněžitého trestu nebo trestu zákazu činnosti hrozí až trest odnětí svobody na dobu až jednoho roku.

Štítky František Křižík, Fiat Bravo/Brava, alkohol, Tábor, Horky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilá řidička byla dopadena hned dvakrát  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.