Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Děti z Číčenic mohou řádit na novém hřišti

Z nevyhovující zahrady Mateřské školy v Číčenicích na Strakonicku vzniklo bezpečné moderní hřiště. Kromě houpaček a prolézaček zde přibyly i tabule pro výuku a altán sloužící například ke svačinám či výuce. Na hřiště obci přispěla více než 200 tisíci korunami Nadace ČEZ.

Slunce místo keřů a moderní herní a výukové prvky místo nefunkčního kolotoče. Zahrada přiléhající k mateřské škole v Číčenicích se změnila k nepoznání. Nejvíc to pociťují její malí uživatelé. „Nejlepší je tabule, kam kreslím a taky tady, jak se dá jezdit,“ hodnotí novou změkčenou a odvodněnou dopadovou plochu v přestávce mezi závody na odrážedlech tříletý Matyáš Hanzlík.

Právě díky úpravě ploch je nyní zahrada pro děti přístupná po většinu roku, před deštěm, nebo sluníčkem se navíc mohou schovat ve velkém altánu. Potvrzuje to i ředitelka Jitka Langerová. „Děti si našly nové schovávačky, strašně moc si užívají provazové lávky a houpačky. A pro mě je důležité, že vše naprosto odpovídá docela přísným normám,“ vysvětluje. 

Číčenická mateřská škola je v okolí populární, mimo jiné se otevírá už v šest hodin ráno a rodiče do ní vozí děti ze širokého okolí. „Školku máme skvělou, jsme na ni hodně pyšní, ale zahrada s kvalitním hřištěm nám hodně chyběla. Zároveň ale nejde o levnou záležitost,“ doplnila při slavnostním otevření starostka Renata Regálová. K rozsáhlým úpravám proto obec s více než pěti sty obyvateli přistoupila až po získání dotace 220 tisíc korun od Nadace ČEZ.

Samozřejmě zohledňujeme to, že Číčenice leží v relativní blízkosti elektrárny Temelín. A jsme moc rádi, že obce v jejím okolí se rozvíjí a nabízejí obyvatelům stále více lepších služeb,“ konstatuje člen správní rady Nadace ČEZ František Lust. 

Hřiště je pro děti přístupné od konce týdne, naplno jej ale pedagožky chtějí začít využívat od jara příštího roku, kdy novým prvkům přizpůsobí i program her a výuky.

Tisková zpráva

Štítky ČEZ, hřiště, děti, Číčenice, zahrada, mateřská škola, okres Strakonice, Jaderná elektrárna Temelín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti z Číčenic mohou řádit na novém hřišti  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.