Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pacienti už využívají v blatenské poliklinice nový rentgen

Nový rentgen mohou využívat pacienti Polikliniky Blatná na Strakonicku. Jeho pořízení, včetně stavebních úprav prostor, ve kterých se nachází, si vyžádalo náklady přesahující dva miliony korun. Ročně tu vyšetří více než čtyři tisícovky pacientů.

„Konkrétně částkou dva miliony korun přispěl na pořízení nového rentgenu Jihočeský kraj, sto tisíc věnovalo město Blatná a čtyřicet tisíc šlo z vlastních zdrojů polikliniky,“ upřesnil Tomáš Fiala, ředitel strakonické nemocnice, která na poliklinice provozuje čtyři odborné ambulance, laboratoře a právě i zmíněný rentgen. Ten je technicky vyspělejší a šetrnější pro pacienty.

Nový rentgen nahradil svého předchůdce, který byl již nevyhovující. „Od letošního dubna byl ve zkušebním provozu a ten potvrdil, že je vše v pořádku. Je samozřejmě technicky vyspělejší a šetrnější pro pacienty,“ dodal Fiala.

Finanční příspěvek na pořízení nového přístroje podle hejtmanky Jihočeského kraje Ivany Stráské plně koresponduje s krajskou zdravotnickou politikou. „Kvalitní a dostupná lékařské péče pro všechny Jihočechy patří dlouhodobě mezi naše základní priority. Nový rentgen v Blatné je důkazem toho, že se nám to daří naplňovat,“ uvedla Stráská.

Nový rentgen si pochvaluje i praktická lékařka pro dospělé z Blatné Yvona Kotroušová. „Jsem z něj jednoznačně nadšená. Jedná se o další krok k tomu, aby se zdejší zdravotnictví rozvíjelo a pacienti z Blatenska měli stále lepší léčebnou péči,“ sdělila.

Jenom za loňský rok absolvovalo rentgenové vyšetření na blatenské poliklinice 4300 pacientů.

Tisková zpráva

Štítky rentgen, poliklinika, Blatná, pacient, péče, lékař, Tomáš Fiala, okres Strakonice, Ivana Stráská, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Novotný

Tohle je dobrá zpráva.. Prehistorický rentgen by si zasloužil vystavit v muzeu.. Sám jsem ho několikrát navštívil.. Jen ještě celou polikliniku zesvětlit a opravit, aby nebyla tak depresivní a bude to dobré :)

Pátek, 9. června 2017, 15:53Odpovědět

Pacienti už využívají v blatenské poliklinice nový rentgen  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.