Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nehoda autobusu a dvou dodávek uzavřela hlavní tah z Budějc na Písek. Několik lidí je zraněno

Na hlavním tahu z Českých Budějovic na Písek, poblíž Vodňan se dnes odpoledne srazil autobus a dvě dodávky. Při havárii se zranilo několik lidí, na místě jsou všechny složky Integrovaného záchranného systému, včetně vrtulníku. Nehoda silnici zcela uzavřela.

Při nehodě poblíž Malovic u Vodňan, v úseku mezi obcemi Malovičky a Lékařova Lhota, se krátce před čtrnáctou hodinou dnes, v pondělí 5. června, střetly linkový autobus a dvě dodávky. Několik lidí se při srážce zranilo.

Osmapadesátiletý řidič autobusu utrpěl mnohočetná vážná zranění a vrtulníkem Letecké záchranné služby byl transportován na traumacentrum do českobudějovické nemocnice. Sedmatřicetiletý šofér jedné z dodávek utrpěl těžká zranění hlavně dolních i horních končetin a ten byl na traumacentrum v Českých Budějovicích převezen pozemní cestou. Jeden cestující z autobusu, šestadvacetiletý muž, utrpěl středně těžká zranění v oblasti hrudníku a sanitními vozem byl převezen také na českobudějovické traumacentrum," uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková. Podle ní se při havárii zranili i další lidé, ale jednalo se jen o lehká poranění, například lehké oděrky, naraženiny, a tak si tyto účastníky dopravní nehody mohli odvézt domů jejich příbuzní.

„Tuto vážnou dopravní nehodu zřejmě zavinil těžce zraněný řidič dodávky, který s největší pravděpodobností přejel do protisměru a narazil do autobusu," dodal mluvčí. Linkový autobus skončil po nárazu v poli. Mimo silnici se dostala rovněž jedna z dodávek, druhá zůstala zničená uprostřed vozovky.

„Silnice je stále zcela uzavřena," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner s tím, policisté odklání dopravu z obou směrů po objízdných trasách. Z obou směrů se ale tvoří kolony. Vše komplikují kamiony, pro které platí objízdná trasa přes Netolice.

Zatím lze jen těžko předpokládat, jak dlouho bude úsek ještě neprůjezdný, podle policistů to ale dříve než v 18 hodin nebude.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky nehoda, srážka, autobus, dodávka, zranění, policie, České Budějovice, Písek, havárie, Vodňany, úraz, Nemocnice České Budějovice, Malovice, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Malovičky, Lékařova Lhota

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda autobusu a dvou dodávek uzavřela hlavní tah z Budějc na Písek. Několik lidí je zraněno  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.