Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vojáci ze Strakonic učili slovenské kolegy i policejní specialisty

Na přelomu března a dubna se u 25. protiletadlového raketového pluku ve Strakonicích konal speciální zdravotnický výcvik CLS. Dvoutýdenní výcvik absolvovali vojáci ze Slovenska i speciální policejní jednotka z Prahy.

Výcvik CLS je speciální v tom, že jde o takzvaný Combat LifeSaver, což je výcvik raněných v boji,“ upřesnila mluvčí pluku Jana Samcová. Speciální jednotka z Prahy se běžně věnuje zajištění veřejného pořádku při hromadných akcích, jako jsou například demonstrace, sportovní utkání, různá shromáždění a podobně.

Naši příslušníci jsou rovněž nasazováni při zatýkání nebezpečných pachatelů, plní úkoly v rámci preventivních opatření kvůli hrozbám teroristických útoků, provádí pátrací akce, náplní jejich práce je samozřejmě i klasický výkon služby v ulicích,“ doplnil podporučík Petr Wachtfeidl.

Organizaci a průběh výcviku si schválili i vojáci ze Slovenska. „Jsme spokojení. Instruktoři nám dali zabrat, ale to je jedině dobře. Alespoň byl výcvik efektivní,“ zhodnotil rotný Ľuboš Ďuriš.

Autoři | Foto Jana Samcová | Zdroj s využitím TZ

Štítky Strakonice, Slovensko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vojáci ze Strakonic učili slovenské kolegy i policejní specialisty  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.