Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

I v parném létě myslete na tuhou zimu. Kotel může být legendou

PR článek

Jihočeská firma Agromechanika Lhenice patří mezi tradiční české výrobce kotlů na pevná paliva. Hned po svém vzniku v roce 1992 začala s výrobou zplynovacích kotlů na dřevo, ve které pokračuje doposud s kotli řady AM Energo. Kotle se staly populárními nejen v České republice, ale ve velké míře byly vyváženy a stále se vyváží do několika evropských zemí.

V roce 2005 uvedla firma na trh automatický kotel na hnědé uhlí a dřevní pelety AM24 Licotherm. Následovaly kotle AM15 a AM42, poté speciál na pelety AM24 Licotherm Bio, speciály na hnědé uhlí Licotherm AM26 Carbo a Licotherm AM26 Carbo II.

Poslední novinku představila firma Agromechanika Lhenice počátkem roku 2017. Jde o automatický kotel na uhlí a pelety nové generace Licotherm AM26 Combi, který ve všech svých parametrech vyhovuje nejpřísnějším podmínkám o ekodesignu a představuje tak pro firmu novou vlajkovou loď. Bezesporu naváže na skvělou tradici automatických kotlů řady Licotherm.

Tradiční česká konstruktérská škola, kvalita zpracování, spolehlivost, jednoduchá obsluha i údržba – atributy, díky kterým se kotle Licotherm zařadily během několika let mezi nejžádanější a nejoblíbenější výrobky na trhu s kotli na pevná paliva. Bez velkého přehánění se dá říci, že se kotle značky Licotherm staly legendami!

Revoluční konstrukce – vysoký uživatelský standard

Ihned po uvedení na trh zaujaly kotle Licotherm odbornou i laickou veřejnost revoluční konstrukcí. Nový kotel Licotherm AM26 Combi si zachovává horizontální trubkový výměník, doplněný navíc o takzvaný modul čištění, díky kterému se popílek z čištění výměníku a zadního sběrače spalin jednoduše „překlopí“ do popelníkové zásuvky pod hořákem kotle. Zcela nová je originální spalovací komora. Unikátní tvar a dostatek žárobetonu zajišťují dokonalé vyhoření hořlaviny s tvorbou minima škodlivých emisí, včetně nežádoucího jemného prachu. Kotel tak dosahuje při spalování hnědého uhlí i dřevních pelet emisí podle ekodesignu a je podporován v rámci probíhajících kotlíkových dotací.

Kotel dosahuje provozní účinnosti 90 procent i při teplotě spalin 150 °C, což je bezesporu velká výhoda při projektování spalinových cest. Podstatné změny doznala i regulace kotle.

Základní parametry – Licotherm AM26 Combi​ Hnědé uhlí ořech 2 Dřevní pelety
Rozsah výkonů (kW) 7,3 – 24,4 8,5 – 28,5
Emisní parametry ekodesign ekodesign
Účinnost (%) 89 – 90 90 – 91
Požadovaný provozní tah (Pa) 10 – 20
Rozsah provozní teploty (°C) 60 – 90
Rozměry [š x v x h] (mm) 1250 x 1420 x 1020
Hmotnost (kg) 580

Retortové hořáky Ling®

Již první kotle Licotherm vznikly na základě spolupráce s firmou Ling Krnov, která do kotlů dodává své retortové hořáky. Firma jako první začala na trhu v České republice nabízet samostatné retortové hořáky vlastní výroby, proto bylo i samotné slovo Ling (registrovaná ochranná známka, pozn. autora) u nás dlouhou dobu synonymem pro retortové hořáky.

Základní výhodou retortových hořáků se šnekovým podavačem je jejich schopnost spalovat i méně kvalitní paliva, především s vyšším podílem popelovin i vlhkosti, včetně agropelet. Hořák je doplněn o ventilátor německého výrobce, což v kombinaci s již popsanou konstrukcí podavače zajišťuje bezkonkurenčně tichý chod celého hořáku.

Spojení předních českých výrobců? Garance kvality i komunikace se zákazníky

Stále platí staré pravidlo, že nejjistější je nakupovat u výrobce, který si dlouhodobě zakládá na budování dobré pověsti a spolehlivosti. Pro tyto firmy je typický vstřícný přístup k zákazníkovi, který nezačíná a nekončí jen prodejem, ale začíná odborným poradenstvím, prezentací snadno ověřitelných referencí u zákazníků a pokračuje i v případě řešení provozních problémů a servisu. Zvýšená jistota, garance technické podpory i dlouhodobé dostupnosti náhradních dílů se u teplovodního kotle rozhodně vyplatí.

Vše výše popsané platí pro firmy, které se podílejí na výrobě a následné instalaci kotle AM26 Combi. V následujících dnech bude k vidění na budějcké výstavě Země živitelka mezi pavilony R1 a Z1.

Štítky palivo, peleta, Česko, Lhenice, hnědé uhlí, Země živitelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I v parném létě myslete na tuhou zimu. Kotel může být legendou  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.