Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

PSÍ OKÉNKO: Nezbední pejsci čekají na nové páníčky v prachatických záchytných kotcích

Číslo šest je mnohdy považováno za ďábelské. Poté, co budete odcházet z prachatického útulku, nám jistě dáte za pravdu, že v tomto případě se předurčení potvrdilo. Právě šestice místních pejsků, dává pracovníkům útulku pořádně zabrat. Jeden vedle druhého jsou to velice aktivní, někdy až hyperaktivní jedinci, kteří k sobě budou potřebovat takové páníčky, kteří jim budou svou povahou blízcí. Když vám však některý z těchto lumpů přiroste k srdci, už se ho nebudete schopni za nic na světě vzdát. Lásku, kterou jim dáte, vám totiž vrátí několikanásobně.

Pokud vás některý z prachatických psích kamarádů zaujme, podrobnější informace můžete získat na telefonním čísle 608 174 082 nebo na facebookové stránce Záchytné kotce MP Prachatice www.facebook.com.

Parťáci Kájínek a Maruška

Tito dva němečtí ovčáci se poprvé do záchytných kotců v Prachaticích dostali již před necelými dvěma roky. Kájínek je starší z této psí dvojice, jsou mu čtyři roky. Zato Maruška je o dva roky mladší, a tak o ní můžeme mluvit jako o mladé psí slečince. Postupně si zvykali na nové prostředí, až si nakonec jejich důvěru získali i ošetřovatelé z útulku. Oba dva jsou bez problémů zvyklí chodit na vodítku, ale největší radost jim udělá, když jim někdo hází jakékoliv věci, které jsou zrovna k nalezení. Jsou to parťáci už od mala, a proto se pro oba tyto psí jedince hledá společný domov. Kájínek je vykastrován, Maruška zatím ne. V minulosti již proběhla jedna adopce pejsků, zhruba po týdnu se ale vrátili do kotců z důvodu nevyhovujícího prostředí, do kterého byli umístěni.

Zlobidlo Jessie

Psí slečna slyšící na jméno Jessie se do prachatického útulku dostala krátce před loňskými Vánocemi. Byla nalezena v lomu v okolí Prachatic. Jedná se o zhruba roční fenku labradorského retrívra. Zpočátku Jessie nebyla úplně spokojená s chozením na vodítku. Občas jí bylo proti srsti, že jí někdo hlídá, ale díky své učenlivosti a trpělivosti se brzy naučila chodit na vodítku bez větších problémů. Toto psí zlobidlo bude vyžadovat velice aktivní přístup, trpělivost a především dostatečné množství volného času nejen na cvičišti, kam bude nutné s aktivní Jessinkou začít chodit. Také bude třeba, aby páníček byl důrazný, jinak by se jeho povely u fenky neuchytily. Již jednou byla Jessie adoptována, ale do psích kotců se vrátila, protože na farmě proháněla kočky a slepice.

Drzounka Meggie

V mnohém je tato fenka podobná výše zmiňované Jessie. Rovněž se jedná o černou kříženku labradorského retrívra a také byla nalezena před loňskými vánočními svátky. Je sice zhruba o rok starší než její kolegyně, ale elánu má opravdu na rozdávání. Je velice veselá a hravá, od svých páníčků z útulku si vyžaduje velkou pozornost. S tím budou muset počítat i potencionální adoptivní rodiče. Fenka bude potřebovat spoustu volného prostoru, času, ale co hlavně, tak pevnou ruku při výchově. Meggie je totiž pěkně nezbedná, ráda kouše do věcí, do kterých nemá, a vlastně celkově se cítí dobře, když porušuje pravidla. Tuto svou vlastnost však vynahradí svou nefalšovanou láskou a věrností. Dříve již byla adoptována, ale pro novou rodinu byla její výchova tvrdý oříšek, proto byla raději vrácena do kotců.

Kamarádi Bony a Jeff

Co asi tak můžou mít kříženec labradorského retrívra a malý jezevčík společného? To také v prachatickém útulku nevědí, ale jisté je to, že tito kamarádi bez sebe nedají ani ránu. Jsou v kotcích sice nejkratší dobu, ale to neznamená, že by si nezasloužili pozornost. Na vodítku se nechají venčit bez problémů, zvládne to i jeden člověk. Pro pejsky se hledá nejlépe společný domov. Nikdo si totiž tuto nerozlučnou dvojici nedokáže představit rozděleně, nejméně pak oni sami. Pokud zůstanou spolu, nemusíte se obávat osvojit si oba dva, neboť starostí budete mít, jako kdybyste měli jen jednoho z nich. Vystačí si totiž bohatě jen spolu, a tak vás nečekají problémy ve stylu upřednostňování jednoho z nich.

Autoři | Foto Záchytné kotce MP Prachatice

Štítky labradorský retrívr, Vánoce, Prachatice, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PSÍ OKÉNKO: Nezbední pejsci čekají na nové páníčky v prachatických záchytných kotcích  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.