Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Říjnová nabídka koncertů v Písku - to je šanson, elektronická hudba, klasika, folk i operety

Centrum kultury města Písek připravilo pro milovníky hudby na nadcházející podzimní dny spoustu skvělých, známých i méně známých, tradičních i zcela nových hudebních projektů.

Své šansony v úterý 10. října nabídne píseckému publiku charismatická Chantal Poullain, která přijede se svou lahodnou francouzštinou do Divadla Fráni Šrámka.

V rámci Mezinárodního filmového festivalu studentských filmů vystoupí v sobotu 14. října vystoupí v kulturním domě hvězda britské elektronické hudby, Dreadzone se svými hosty zpěvačkou Giudi a kapelou Zajíc company. Lístky lze zakoupit samostatně nebo v rámci festivalové vstupenky.

Divadlo Fráni Šrámka v Písku v říjnu nabídne ještě další dva hudební zážitky. Koncert skupiny Nezmaři si jistě nenechají ujít milovníci kvalitního folku ve čtvrtek 26. října.

A v neděli 29. října to pak bude Galavečer operetních melodií a evergreenů. Kdo by si nechtěl poslechnout legendární Líbám ženy vás tak rád z opery Paganini od F. Lehára, Čapí duet z opery Cikánský baron od J. Strausse, písně z Čardášové princezny od E. Kalmána či Löweho My fair lady. Zajděte si užít nedělní večer s tím nejlepším ze světa operetních melodií do Divadla Fráni Šrámka.


Prague Cello Quartett.

Písecká koncertní síň Trojice bude v říjnu patřit hlavně mladým umělcům. Ladná klasika zazní v sobotu 14.října v podání Prague Cello Quartett, což je čtveřice mladých cellistů, přinášejících originální úpravy nejen nejznámějších klasických skladeb, ale také filmových melodií a jazzových, rockových nebo popových hitů. Jejich cílem je bavit diváky kreativními úpravami známých skladeb i inteligentním humorem a bourat hranice mezi zábavou a klasickou hudbou.

Osmadvacetiletý Petr Vacek sbírá ocenění za svou hru na akordeon po celém světě. Koncertuje v Čechách i po Evropě, podnikl i cestu po Japonsku, kde odehrál šestnáct koncertů. A ve čtvrtek 19. října ho publikum přivítá v Trojici.

Říjen v Trojici ukončí koncert s názvem Ebenova okna věnovaný hudbě Petra Ebena. Vystoupí Irena Chřibková, známá česká varhanice, ve spolupráci s trumpetistou Jiřím Pelikánem.

Vstupenky na všechny koncerty a další akce zakoupíte na pokladnách Centra kultury města Písku nebo prostřednictvím webu Centrum kultury města Písek.

Tisková zpráva

Štítky Písek, kultura, přehled, hudba, koncert, divadlo, Fráňa Šrámek, elektronická hudba, Chantal Poullain, Petr Eben, Nezmaři, Jiří Pelikán, Irena Chřibková, Petr Vacek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Říjnová nabídka koncertů v Písku - to je šanson, elektronická hudba, klasika, folk i operety  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.