Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Písku se půjde už počtvrté pochod Za zdravé chlapy

Na prevenci urologických onemocnění, například prostaty, upozorní ve středu 20. září pochod Za zdravé chlapy, který už čtvrtým rokem pořádá Nemocnice Písek. Pochod startuje v 16:30 od písecké nemocnice. Všichni účastníci získají modrá trička a poukaz v hodnotě devadesát korun na občerstvení v závěru akce.

Pochod má, podobně jako například růžový Avon pochod u žen, upozornit na nebezpečí onemocnění prostaty a důležitost prevence. „Chceme oslovit všechny muže, aby mysleli na své zdraví. Některá onemocnění prostaty a jiných orgánů mužského pánevního dna mohou být ve svém důsledku vážná. Smyslem je vysvětlit, že muži se nemusejí stydět nebo bát přijít na urologické vyšetření, na prevenci. Lze tak dříve odhalit, a tím pádem i úspěšněji léčit řadu onemocnění,“ uvedl primář urologického oddělení písecké nemocnice Leoš Handrejch.

Trasa pochodu povede ve středu 20. září přes Bakaláře, kolem kostela a dále na Florián. V tomto místě bude první informační roll-up s vystoupením lékařů urologického oddělení písecké nemocnice na téma onemocnění ledvin a močových cest. Poté se půjde směrem k poště a dále do Palackého sadů k restauraci U Reinerů, kde bude druhé zastavení a přednáška na téma onemocnění prostaty. Poté pochod zamíří zpět na Velké náměstí a z něj ke Kamennému mostu. Tam je připraveno třetí zastavení s prezentací onemocnění mužských reprodukčních orgánů. Po celou cestu budou účastníci akce kolemjdoucím rozdávat informační letáky. Za mostem se pochod vydá podél řeky k cíli - do areálu na Ostrově. Tam bude kolem osmnácté hodiny následovat oficiální zakončení a posezení. Večer zpříjemní i hudební produkce. 

Účast na pochodu se každoročně těší většímu zájmu veřejnosti. Zatímco v roce 2015 se jej zúčastnilo více než 60 lidí a rozdalo se přes 400 letáků, vloni bylo účastníků už téměř 200. „Zapojit se mohou muži i ženy, bez rozdílu věku,“ řekl ředitel Nemocnice Písek Jiří Holan.

Tisková zpráva

Štítky Písek, nemocnice, pochod, onemocnění, nemoc, prostata, Nemocnice Písek, Avon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Písku se půjde už počtvrté pochod Za zdravé chlapy  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.