Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Písecká nemocnice dokončila obnovu zeleně

Písecká nemocnice v uplynulých dnech dokončila projekt obnovy zeleně ve svém areálu. Během uplynulého půl roku odstranila nemocné stromy a zároveň vysadila nové porosty. Na tyto aktivity se nemocnici podařilo získat dotaci prostřednictvím Operačního programu Životní prostředí.

„Na projekt s názvem Revitalizace zeleně areálu Nemocnice Písek, jehož rozpočet je necelých 1,5 milionu korun, byla schválena dotace ve výši 640 tisíc korun z evropských fondů. Finance byly určeny na kácení nemocných stromů, které by v budoucnu mohly ohrožovat pacienty a návštěvníky nemocnice. Dotace nám dále pomohla vysadit novou zeleň nebo ořezat a svázat korunu nynějších stromů. Projektem jsme vyřešili stav rozsáhlého vzrostlého stromového patra v areálu nemocnice a zlepšili jeho celkový stav z hlediska zdravotního, bezpečnostního a estetického. Týkalo se to více než 400 stromů,“ řekl projektový manažer Nemocnice Písek Lukáš Tryml.

V rámci projektu bylo pokáceno 102 nemocných a potenciálně nebezpečných stromů a nově vysazeno 131 dřevin. Ošetřeno bylo 204 stromů. Již nyní je dominantou areálu stoletá lípa malolistá, pojmenovaná po zakladateli písecké nemocnice lékaři Václavu Šťastném. „Ta je s dalšími zhruba 400 dřevinami v areálu nemocnice součástí publikace Hany Vyternové s názvem Jsou tu s námi, kterou jsme před více než rokem vydali vlastním nákladem. Zeleň je nedílnou součástí péče o pacienty i personál, považuji ji za významně důležitou v rámci komplexnosti zdravotních služeb i zodpovědnosti zaměstnavatele,“ řekl ředitel Nemocnice Písek Jiří Holan.

Tisková zpráva

Štítky Nemocnice Písek, zeleň, projekt, obnova zeleně, nemocnice, strom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písecká nemocnice dokončila obnovu zeleně  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.