Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Drhovli hořel sklad slámy. Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu

Celkem osm hasičských profesionálních a dobrovolných jednotek vyjíždělo k požáru skladu slámy do Drhovle na Písecku. Vzhledem k rozsahu události byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Událost se naštěstí obešla bez zranění. Oheň napáchal škodu za 450 tisíc korun. Příčinou požáru je s největší pravděpodobností technická závada na stroji.

K požáru skladu slámy do Drhovle, části obce Drhovle - Zámek, hasiči vyjížděli dnes, ve čtvrtek 20. července, zhruba patnáct minut po třinácté hodině. U požáru skladu v Drhovli vyhlásili hasiči druhý stupeň požárního poplachu.

„Na místo operační důstojníci vyslali posádky cisteren a dopravních automobilů profesionálních hasičů z Písku a dobrovolných hasičů z Písku, obce Drhovle, Kestřany. Jako další posilové jednotky vyjeli profesionální hasiči ze Strakonic a jednotky Sboru dobrovolných hasičů obcí Sedlice, Štěkeň a Pamětice," upřesnila informace mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Požár zasáhl uskladněnou slámu a prostor, kde byla uložena. Do kravína a další budov, které se skladem těsně sousedí, se oheň nedostal. „Pro dodávku vody na požářiště zřídili dobrovolní hasiči z Drhovle ve své obci čerpací stanoviště," podotkla mluvčí s tím, že několik minut před čtrnáctou hodinou se hasičům podařilo požár lokalizovat. To znamená, že se jim povedlo zabránit dalšímu šíření ohně.

Po šestnácté hodině už měli hasiči požár zcela pod kontrolou, pak už jen dohašovali. Výše vzniklé škody je předběžně odhadnuta na 450 tisíc korun.

„Příčinou vzniku požáru je s největší pravděpodobností technikcá závada zemědělského stroje, do kterého se nějakým způsobem dostalo cizí těleso. Případem se ale bude ještě zabývat vyšetřovatel. Ten bude moct na požářiště nastoupit ale až po úplné likvidaci požáru," uvedl Vendula Matějů.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky požár, oheň, sklad, sláma, Drhole, hasič, škoda, Drhovle, okres Písek, Písek, sbor dobrovolných hasičů, Kestřany, Strakonice, Sedlice, Štěkeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Drhovli hořel sklad slámy. Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.