Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Písecký mamologický den přiblíží rakovinu prsu

Přibližně šedesát zdravotníků zejména z jihočeského regionu se chystá do Písku, aby diskutovalo o rakovině prsu, která postihuje stále větší procento žen. V pátek 26. května se v tamní nemocnici bude konat Písecký mamologický den 2017. Právě Nemocnice Písek, a. s., je známa svou komplexností v přístupu k řešení tohoto onemocnění – od prevence, diagnostiky, chirurgického zákroku až po následnou léčbu a psychologickou terapii.

„V České republice se ročně objeví pět až šest tisíc případů nových zhoubných nádorů. Onemocnění postihuje stále mladší ženy a je na prvním místě příčin úmrtí na nádorové onemocnění u žen – ročně si vyžádá kolem dvou tisíc úmrtí. Nádorům prsu je věnovaná velká část výzkumu a díky novým poznatkům se nám daří držet úmrtnost na stále stejných číslech, přestože výskyt onemocnění má stoupající tendenci,“ uvedl ředitel Nemocnice Písek Jiří Holan, který je zároveň vedoucím lékařem Mamografického screeningového centra.

Akreditované mamografické centrum písecké nemocnice ročně preventivně vyšetří přibližně osm tisíc žen a dalších několik tisíc pacientek přijde na diagnostické vyšetření poté, když je v prsu něco hmatatelného. Funguje už deset let a v jižních Čechách je jediným mamografickým screeningovým centrem, které nepatří žádnému soukromému subjektu. Řadí se mezi deset nejlepších mamografických screeningových pracovišť v České republice. Objednání do něj trvá necelých deset dní, což je nejkratší doba v jižních Čechách. Toto centrum je v Jihočeském kraji také jediné, které je součástí lůžkového zdravotnického zařízení.

„V rámci mamologického dne nás čeká několik přednášek. Dozvíme se například informace o chirurgii karcinomu prsu, zpracování histologického materiálu, o možnostech rekonstrukce prsu, psychologickém doprovázení pacientky s nádorem prsu nebo o biologické léčbě karcinomu prsu,“ řekla primářka oddělení chirurgie písecké nemocnice Marta Horáková.

Tisková zpráva

Štítky rakovina prsu, nemocnice, Nemocnice Písek, rakovina, Písek, Česko, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písecký mamologický den přiblíží rakovinu prsu  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.