Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Skvělý zpěvák a muzikant Tim Mitchell bude se svou kapelou koncertovat v Písku

Tim Mitchell je skvělý zpěvák a hudebník, ovládá kytaru, basu, klávesy, bicí, který dodává svůj vlastní osobitý dotek každé písni z velké škály blues, funk, gospel, R&B či soul. Přináší jedinečnou a přesto známou hudbu, která těší srdce a uši po celém světě. Proto si nenechte ujít jedinečnou příležitost poslechnout si tohoto skvělého hudebníka. Koncert v Kulturním domě v Písku začíná ve středu 15. března v 19:00 hodin.

Tim Mitchell je výraznou osobností zahraniční hudební rhythm&bluesové scény. Kromě špičkového originálního způsobu hry na elektrickou kytaru velmi dobře ovládá i baskytaru, bicí a klávesy. Pochází z Oklahomy, z velké muzikantské rodiny, což se projevilo v jeho multiinstrumentalismu a ve spolupráci s takovými hvězdami jako Carlos Santana, Buddy Guy nebo Prince, které doprovázel střídavě dlouhá léta na jejich turné.

Tim Richardson Mitchell… Pokud někdy někdo použil frázi: „Nemůže si pomoci, má to prostě v krvi,“ určitě to bylo v souvislosti s Timem Mitchellem.

Timova matka pocházela z rodiny patnácti dětí, většina z nich se věnovala hudbě. Jeho dědeček, Hulon Mitchell, hrál prakticky na jakýkoliv nástroj, co chytil do ruky. Jeho babička, přezdívaná „Mother Pearl“,  byla nadaná klavíristka a pedagožka. Jeho teta, slavná operní pěvkyně, zpívala i se samotným Pavarottim.

Timovi prarodiče těchto patnáct talentovaných dětí velmi podporovali a pomohli jim založit kapelu The Famous Musical Mitchells, která byla skutečně na Středozápadě velmi známá a stala se snad nejslavnější gospelovou kapelou v celé zemi.

Na kytaru Tim hrál od tří let

Jedním z těchto nadaných dětí byla Thelma Mitchell, která byla klávesistkou, kontrabasistkou a zároveň i zpěvačkou kapely. Byla obdařena úžasným hlasem a všichni o ní tvrdili, že má hudbu v krvi. V roce 1955 v malém městečku Enid v Oklahomě Thelma porodila Timothy Lee Mitchella. Netrvalo dlouho a jeho matka pochopila, že rodinný talent se předal i další generaci. Už ve třech letech začala Tima učit na kytaru a ten k ní brzy přibral klávesy, baskytaru a bicí.

Už ve čtrnácti letech Tim Mitchell  vystupoval s místními kapelami po celém státě. Jeho první vlastní kapela Sound Check  ve Filadelfii zněla už ve skutečném rytmu rytmus&blues. Brzy se stala jednou z nejžhavějších kapel v této oblasti a těšila se velké oblibě řadu let. Než Tim opět pocítil nutkání růst a rozšiřovat své obzory.

V roce 1982 byl Tim Mitchell pozván, aby se připojil jako baskytarista ke slavné formaci The Stylistics při světovém turné a dokonce pro ni napsal i dvě písně. Se skupinou zůstal až do roku 1986 a právě v této době se vyvinuly jeho kvality zpěváka a umělce.

 V letech 1986 až 1987 se připojil k slavné kapele Harold Melvin and The Blue Notes, se kterou opět procestoval celý svět. Měl dokonce vzácné privilegium cestovat se samotným Jamesem Brownem.

Zamiloval se do zpěvačky Sharon

 Nicméně růst a bohatství zkušeností se zde nezastavily, v roce 1994 byl Tim vyzván, aby se připojil ke známé skupině The Drifters. V tomto období Tim rozvinul svůj vokální talent, kromě jeho umění hry na kytaru, basu a klávesy. Zůstal s nimi  až do roku 1999, kdy začínal uvažovat o tom, že by se usadil a dal všechny své hudební zkušenosti do vlastního projektu.

V roce 2000 podnikl Tim Mitchell turné po celé Evropě a stal se uznávaným muzikantem a zpěvákem.

Během svého působení s The Drifters se Tim setkal a zamiloval se do Mallorcy ve Španělsku. Ale nebyl to jen ostrov, co si Tim zamiloval. Zamiloval se také do populární zpěvačky Sharon (původem z Brooklynu, NY), se kterou se tam setkal. Sharon se brzy stala jeho ženou a pěveckou partnerkou. Cestovali s hráli spolu po celé Evropě.

A právě v této době, v roce 2003, se Tim se setkal se slavným španělským kytaristou Javierem Vargasem. Potom byl deset let zpěvákem „Vargas Blues Band“ a je autorem řady jejích písní. Kapela hrála s mnohými z velikánů blues and rock na celém světě, včetně Carlose Santany, Buddy Guye a dokonce i s Princem.

Když Tim Mitchell nebyl na podiu s kapelou nebo nenahrával ve studiu, věnoval se vlastním písním se svojí vlastní kapelou The Tim Mitchell Band. Tato kapela nabízí Timovi možnost plně prozkoumat a uplatnit svůj vlastní talent zpěvu, hraní a skládání. Vložil do ní všechen svůj um, mnoho let zkušeností a své obrovské hudební vzdělání. Nakonec se rozhodl podnikat světovou tour právě s touto svojí kapelou.

Tisková zpráva | Foto Helner Haas

Štítky Tim Mitchell, hudební skupina, Písek, kytara, hudba, Carlos Santana, Buddy Guy, Javier Vargas, Oklahoma, kulturní dům, Evropa, James Brown

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělý zpěvák a muzikant Tim Mitchell bude se svou kapelou koncertovat v Písku  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.