Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nemocnice Písek zmodernizuje vybavení za 82 milionů

Nové moderní přístrojové vybavení za téměř 82 milionů korun pořídí v letošním roce Nemocnice Písek do několika svých oddělení. Díky dotaci z Evropské unie přesahující částku 69 milionů korun a financím Jihočeského kraje jakožto zřizovatele nemocnice nakoupí například operační stoly, ultrazvuky a diagnostická zařízení.

„Konkrétně koupíme čtyři operační stoly pro operační sály, skiaskopickou stěnu pro radiologické oddělení, čtyři ultrazvuky nebo řadu diagnostických přístrojů pro laboratoře. Jedná se celkem o 73 přístrojů pro 11 oddělení,“ upřesnil ředitel písecké nemocnice Jiří Holan.

Nemocnice v současné době připravuje výběrové řízení na dodávku přístrojů, které významně zkvalitní úroveň poskytované péče. Jejich vlastní dodání očekává ve druhé polovině letošního roku.

Nejen na nákup nových přístrojů získala písecká nemocnice v uplynulých měsících dotaci. Další finance z Evropské unie se jí podařilo získat díky Operačnímu programu Životní prostředí na revitalizaci zeleně ve svém areálu na projekt Revitalizace zeleně arboreta nemocnice. „Více než 1,2 milionu korun z evropských fondů pomůže vysadit novou zeleň, pokácet nevhodné stromy nebo ořezat a svázat korunu nynějších stromů. Celkové náklady na projekt, který řeší více než 400 stromů a jehož realizace začne letos v únoru, odhadujeme na 2,5 milionu korun,“ řekl Jiří Holan.

Další dotace, tentokrát z Ministerstva zdravotnictví České republiky, poslouží na mzdy začínajících lékařů. „V rámci dotačního programu zaměřeného na specializační vzdělávání rezidentů se nám podařilo získat zhruba 1,4 milionu korun. Budeme ji čerpat letos a během příštího roku,“ doplnil Holan.

Tisková zpráva

Štítky nemocnice, dotace, Nemocnice Písek, Evropská unie, Jihočeský kraj, Písek, strom, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Písek zmodernizuje vybavení za 82 milionů  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.