Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lípa v areálu Nemocnice Písek přinesla dar dětskému oddělení

Stoletá lípa malolistá, která stojí na nádvoří písecké nemocnice a patří mezi nejkrásnější a nejstarší stromy v nemocničním areálu, přinesla dar dětským pacientům. Deset tisíc korun, které za fotografii lípy získal zaměstnanec nemocnice Lukáš Tryml, poslouží k nákupu monitorů dechu na novorozenecké oddělení.

Nemocnice Písek vyhlásila mezi zaměstnanci fotografickou soutěž Naše lípa o nejhezčí stylizovanou fotografii stoleté lípy loni v létě. Do soutěže se zapojilo téměř 60 zaměstnanců nemocnice s desítkami snímků. „Po těžkém rozhodování odborné komise získal hlavní cenu – deset tisíc korun - snímek Lukáše Trymla, druhé místo obsadila Dana Lauerová a třetí příčku Eva Cimburová. Zvláštní ocenění mimo soutěž získal snímek ojíněné zimní lípy, který byl zaslán až po ukončení vlastní soutěže,“ uvedl ředitel Nemocnice Písek Jiří Holan.

Lukáš Tryml, který pracuje v písecké nemocnici jako projektový manažer, pořídil fotografii náhodně na mobil. „Všiml jsem si, že probíhá fotografická soutěž, tak jsem zkusil lípu vyfotit cestou na oběd. Fotografování se věnuji pouze okrajově, fotím hlavně rodinu o Vánocích nebo během dovolené. Výherní částku deset tisíc korun jsem se rozhodl věnovat dětskému oddělení, protože z vlastní zkušenosti vím, jak je zdraví dětí důležité,“ uvedl Lukáš Tryml. 

Dar výherce velmi přivítali ředitel nemocnice i primář dětského oddělení. „Částka se hodí, protože ji okamžitě využijeme na nákup monitorů dechu pro novorozenecké oddělení,“ řekl primář Karel Chytrý. „Samotný fakt, že zaměstnanec podpoří vlastní firmu, není zcela běžný. Zdá se, že často negativně vnímaná morálka společnosti v dnešní době není v tak špatném stavu. Z tohoto projevu mám opravdu radost,“ doplnil ředitel Jiří Holan.

Stoletá lípa, pojmenovaná po zakladateli písecké nemocnice Václavu Šťastném, bude soutěžit i v budoucnu. Zaměstnanci nemocnice ji plánují letos přihlásit do celostátní soutěže Strom roku a použít přitom vítězné snímky ze soutěže Naše lípa. Už nyní je stoletá lípa s dalšími zhruba 400 dřevinami v areálu nemocnice součástí publikace Hany Vyternové „sou tu s námi, kterou před více než rokem vydala nemocnice vlastním nákladem. „Zeleň je nedílnou součástí péče o pacienty i personál. Díky projektu revitalizace zeleně, dotovaném z evropských zdrojů, jsme ji mohli i zdokumentovat,“ řekl Jiří Holan.

Tisková zpráva

Štítky nemocnice, lípa, Nemocnice Písek, soutěž, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lípa v areálu Nemocnice Písek přinesla dar dětskému oddělení  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.