Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policie navrhla obžalovat řidiče skútru ze smrti dívky na Orlíku

Písečtí kriminalisté navrhli obžalovat devatenáctiletého řidiče vodního skútru ze smrti mladé ženy. Hrozí mu rok až šest let vězení. Mladík v červenci se skútrem na orlické přehradě naboural do loďky, v níž osmnáctiletá dívka jela se svým přítelem. Policie věc klasifikovala jako usmrcení z nedbalosti. Na posun v případu upozornila Česká televize.

Písečtí kriminalisté vyšetřovali ženinu smrt od 10. července, kdy se tragická nehoda stala. „Vyšetřování skončilo a spis jsme předali na okresní státní zastupitelství,“ uvedla mluvčí písecké policie Kamila Čuřínová Ingrišová

Při neštěstí vrazil skútr do pramice vybavené motorem. Obě plavidla se střetla na 157. říčním kilometru poblíž zámku Orlík. V lodi byl kromě dívky jednatřicetiletý muž. Se zraněním byl také převezen do nemocnice. Na místě byl ošetřen i řidič skútru, druhý pasažér skútru vyvázl bez zranění.

Nehoda nastolila otázku bezpečnosti na vodních plochách, kde mohou jezdit lodě bez rychlostního omezení. V reakci na nehodu má podle ministra dopravy Dana Ťoka (za ANO) vzniknout kvůli ochraně plavců ve vodních nádržích Orlík a Slapy celkem 16 ploch vymezených pro koupání. Do nich nebudou smět motorová plavidla, ta se navíc budou moci pohybovat maximálně desetikilometrovou rychlostí i v okolí těchto míst.

Štítky smrt, policie, Zámek Orlík, Vodní nádrž Orlík, Česká televize, Státní zastupitelství ČR, Dan Ťok, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie navrhla obžalovat řidiče skútru ze smrti dívky na Orlíku  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.