Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zahřál se medovinou a jel na kole. Se třemi promilemi alkoholu v krvi havaroval u Červené Lhoty

Osmatřicetiletému cyklistovi, který byl v sobotu dopoledne pod silným vlivem alkoholu, pomáhali policisté u parkoviště zámku Červená Lhota. Při klesání se v mírné levotočivé zatáčce pravděpodobně nevěnoval řízení a následně havaroval. Utrpěl zranění v oblasti hlavy, jelikož neměl za jízdy řádně nasazenou přilbu. Posléze nadýchal v jindřichohradecké nemocnici přes tři promile alkoholu v krvi.

Jeho kolo navíc nesplňovalo technické parametry k provozu na silničních komunikacích. Nemělo odrazky oranžové barvy na obou stranách pedálů a na paprscích předního nebo zadního kola nebo obou kol. S ním poté nezvládl řízení, při klesání do mírné levotočivé zatáčky vjel vpravo mimo vozovku na travnatý pás a po prudkém zmáčknutí přední brzdy došlo k jeho pádu na vozovku.

„Došlo k zranění v oblasti hlavy. Cyklista neměl za jízdy řádně nasazenou ochrannou přilbu. U muže provedli v Nemocnici Jindřichův Hradec dopravní policisté dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, jež byla pozitivní. Ve 12 hodin nadýchal 3,1 promile alkoholu v krvi,“ zmiňuje mluvčí policistů Hana Millerová. Opakovaná zkouška prokázala opět přes tři promile alkoholu v krvi.

„Podezřelý muž s naměřenými hodnotami souhlasil a dopravním policistům měl sdělit, že před jízdou požíval medovinu a pivo. Dopravní policisté po řádném zadokumentování přestupku v dopravě tento případ postoupí k příslušnému správnímu orgánu k projednání,“ doplňuje Millerová. Cyklistovi hrozí sankce v rozmezí od 25 do 50 tisíc korun.

Štítky alkohol, policie, kolař, Červená Lhota, Zámek Červená Lhota, cyklista, dopravní policie, Nemocnice Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zahřál se medovinou a jel na kole. Se třemi promilemi alkoholu v krvi havaroval u Červené Lhoty  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.