Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na konci července začne úplná uzavírka kruhového objezdu v Třeboni

Výrazná komplikace čeká na řidiče, kteří od konce měsíce pojedou z Budějc směrem na Jindřichův Hradec. Poslední červencový den začne úplná uzavírka kruhového objezdu v Třeboni, na který kromě silnice I/34 navazují i silnice II/154 a III/15512. Práce skončí 2. září.

Jihočeský kraj už pro řidiče připravil objízdné trasy. Osobní automobily do 3,5 tuny a autobusy veřejné linkové dopravy pojedou po dočasné panelové komunikaci se světelnou signalizací přes parkoviště vedlejšího supermarketu, budou svedeny na silnici III/15512 do ulice Táboritská, přes kterou zamíří na okružní křižovatku silnice I/24 v ulici Pražská.

Objízdná trasa dále vede ulicí Jiráskova ke křižovatce se silnicí I/34 s výjezdem na Jindřichův Hradec. Pro vozidla přijíždějící ve směru od Nových Hradů bude vyznačena v Třeboni obousměrná objízdná trasa od Palackého náměstí ulicemi Sokolská a Jiráskova s návazností na výše popsanou objízdnou trasu.

„Faktem je, že na tuto rekonstrukci čekáme už čtyři roky a vždycky byla z nějakých objektivních důvodů odložena. V současné době si musíme přiznat, že křižovatka je v určitém okamžiku nebezpečná. Jednotlivé dlažební kostky jsou vyviklány a mohly by někoho zranit,“ říká třeboňský místostarosta Zdeněk Mráz.

Těžší vozidla budou ve směru od Budějc ze silnice I/34 odkloněna na silnici I/3, kde pojedou Pražskou ulicí směrem na Veselí nad Lužnicí. Automobily směřující na Třeboň budou před Veselím nad Lužnicí svedeny na silnici I/24 ve směru do Lomnice nad Lužnicí, auta mířící do Jindřichova Hradce budou pokračovat až k dálnici D3. Po ní pojedou až k mimoúrovňové křižovatce u Žíšova, dále po silnici I/3 až k silnici I/23, přes níž se dostanou zpět na silnici I/34 v Jindřichově Hradci.

Pro vozidla jedoucí od krajského města na Nové Hrady bude objízdná trasa vyznačena už za Štěpánovicemi. Ze silnice I/34 sjedou na silnici III/14613, po ní je čeká cesta k silnici III/1469, kterou zamíří přes Libín do Domanína. Odtud se po silnici II/155 dostanou až na křižovatku se silnicí II/154 v Třeboni a po ní následně přes Šalmanovice do Nových Hradů.

V opačném směru se nadměrné automobily budou muset vydat v Šalmanovicích ze silnice II/154 na silnici III/1504. Následně pojedou po silnici III/1505 do Suchdola nad Lužnicí a odtud po silnici I/24 do Třeboně, kde najedou na výše uvedenou objízdnou trasu přes Lomnici nad Lužnicí.

Při největším dopravním náporu se běžně tvoří před kruhovým objezdem i několikaminutové kolony. V momentě, kdy dopravu po provizorní panelové cestě budou řídit semafory, se situace patrně ještě zhorší. „Apelujeme na řidiče, aby byli trpěliví a počítali před cestou s tím, že se doba jízdy může o dost prodloužit,“ dodává jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Foto Google Street View | Zdroj ČTK

Štítky doprava, dopravní info, uzavírka, Třeboň, silnice, kruhový objezd, Jindřichův Hradec, Jihočeský kraj, České Budějovice, Nové Hrady, Zdeněk Mráz, Veselí nad Lužnicí, Lomnice nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na konci července začne úplná uzavírka kruhového objezdu v Třeboni  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.