Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Tak trochu jiná letní dovolená. Golfresort Monachus láká na přírodu, klid a kvalitní služby

PR článek

Tento jihočeský golfový resort se nachází na samém pomezí s Rakouskem u malého městečka Nová Bystřice. Patří již několik let mezi nejlepší golfové areály v České republice. Je dál od velkých měst, v počtu členů patří spíše k menším klubům, a přesto si udržuje pověst toho nejlepšího, co na jihu Čech najdete.

Je za tím hned několik nej, která z golfového hřiště udělala špičkový resort. Největším plusem novobystřického areálu je nabídka hřišť. Dvě navzájem hodně rozdílná hřiště nabízí vyžití pro všechny kategorie golfistů. Veřejná, přátelská a příjemná devítka Nová Bystřice na straně jedné a velkolepé, dospělé a majestátní osmnáctijamkové mistrovské hřiště Mnich na straně druhé.

Poloha resortu je zdejší obrovskou výhodou i nevýhodou zároveň. To, že jste mimo ruch měst a silnic, je spojeno s cestou do míst, kde po dlouhá desetiletí vedlo pohraniční pásmo. I vedení resortu si uvědomuje dojezdovou vzdálenost, a také proto nabízí svým hostům služby za mnohem výhodnější ceny, než najdete v jiných resortech. Při nabídce členství budete překvapeni, že roční poplatek za hru na sedmadvaceti jamkách činí 16 tisíc korun.

Na „malé“ Nové Bystřici vyrostlo již více než 3 500 nových golfistů, kteří prošli zdejší akademií. Golfové kurzy pod vedením profesionálního trenéra Tomáše Kamase se těší velké oblibě mezi nováčky a svůj první obraz o golfu si spousta dnes již zkušených golfistů udělala právě díky těmto devíti jamkám. Bystřice není těžká, ale dokáže prověřit i hráče s jednociferným hendikepem.

Jen o pár metrů za lesem se nachází velký bratr malé Bystřice. Již od svého „zrodu“ působí dojmem, jako by zde bylo desítky let. Celou osmnáctku obklopují lesy, najdete zde bezpočet jezírek a užijete si krásnou přírodu oblasti zvané Česká Kanada. Když vstoupíte na Mnichu na odpaliště první jamky, ocitnete se uprostřed jiného světa. Obklopují vás stromy a máte pocit, že musíte šeptat, abyste tu krásu snad „nevyplašili“. Hřiště je prezentováno jako přírodní a této charakteristice dělá skutečně čest. Neprotínají jej žádné silnice ani dráty vysokého napětí, na hřišti neuslyšíte projíždějící vlak nebo kamion, protože Golfresort Monachus je sevřený v okolní přírodě. Ta propůjčila zdejšímu místu jedinečné kouzlo, které objevilo již tisíce golfistů. Není divu, že se sem každoročně vracejí načerpat energii a prožít dokonalou relaxaci.

Na Mnichu panuje nadmíru přívětivá atmosféra. Posezení na terase, odkud se nabízí výhled na spodní devítku, je dech beroucí. Klubová restaurace nabízí klasická česká jídla doplněná o saláty a těstoviny, takže si každý přijde na své. Jídla připravovaná v klubové restauraci jsou z regionálních surovin, jež jsou velmi pečlivě vybírány.

Po hře si můžete odpočinout v prostorných vilách, které se nacházejí na druhé straně Mnišského rybníku. Zcela unikátní vily najdete na kraji města s výhledem na krásný rybník, přičemž každý golfista ocení ten klid a pohodlí. Vily jsou vybaveny novým nábytkem a plně vybavenou kuchyní včetně myčky nádobí, horkovzdušné trouby nebo mikrovlnky.

Hosté je využívají zejména v rámci golfových balíčků spojených s neomezeným golfem. Tři dny neomezeného golfu na dvou hřištích a k tomu dvě noci v prostorné vile za méně než pět tisíc!

A takových nabídek má zdejší resort opravdu mnoho. Velkou výhodou je také dobrá spolupráce se sousedním Golfresortem Haguschlag. Udělejte si čas, protože ho budete opravdu potřebovat, abyste si vychutnali jedinečný resort, nádherná hřiště a dokonalý odpočinek pryč od velkých měst a rušných silnic, protože některé věci prostě musíte zažít!

Štítky golf, resort, příroda, Česká Kanada, Golfresort Monachus, Česko, Nová Bystřice, golfista, Rakousko, Bystřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tak trochu jiná letní dovolená. Golfresort Monachus láká na přírodu, klid a kvalitní služby  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.