Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V Třeboni hořel vysokozdvižný vozík. Škoda je přes milion

Při požáru manipulačního stroje ve skladovací hale byla způsobena škoda ve výši 1,5 milionu korun. Včasný zásah hasičů ochránil majetek za 15 milionů. Oheň dostali pod kontrolu za 10 minut.

Vyšetřovatelka stanovila škodu po pořáru stroje ve skladovací hale firmy v Třeboni na 1,5 milionu korun. K požáru dorazili profesionální hasiči z třeboňské i českobudějovické stanice, jednotka SDH obce Lomnice nad Lužnicí a další cisterny jednotek SDH obcí Lišov a Branná,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Hasiči se museli vypořádat s požárem vysokozdvižného vozíku uprostřed skladu biomasy určené k topení. Na sklad navazovala také kotelna a opravárenské dílny. Požár se od vozíku dostal do střechy skladu a rychle se šířil do mezistropní konstrukce právě nad kotelnu a dílny.

Díky rychlému zásahu hasičů se podařilo požár dostat do deseti minut pod kontrolu. Následovalo rozebírání střešní konstrukce a dohašení. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci vysokozdvižného vozíku. Hasiči svým zásahem uchránili další majetek v hodnotě 15 milionů korun. Uvnitř objektu nikdo nebyl,“ dodala Matějů.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky Třeboň, vozík, požár, Lišov, Lomnice nad Lužnicí, Branná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Třeboni hořel vysokozdvižný vozík. Škoda je přes milion  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.