Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Nemá auto ani peníze. Naletěl internetovému podvodníkovi

Další případ podvodu na internetu řeší jindřichohradečtí policisté. Tamní důvěřivý obyvatel naletěl podvodníkovi, když toužil po vysněném automobilu, ovšem peníze za něj poslal předem. A teď nemá nic, peníze ani auto.

Dosud neznámý pachatel patrně 19. března prostřednictvím anonce na internetových stránkách napálil poškozeného z Jindřichohradecka. Prostřednictvím e-mailových adres matthias.matthy@gmail.com a office@speedax-Ltd.de poškozenému, který toužil po osobním automobilu, nabízel osobní vozidlo Volkswagen Golf  za 168 800 korun. 

„Poškozený však udělal základní chybu a to, že předem zaplatil ve dvou splátkách v březnu celkovou částku  3 tisíce 125 euro. V pondělí 3. dubna pak mělo dojít k předání auta, což se však doposud neuskutečnilo. Neznámý podvodník, který na e-maily nereaguje, připravil vozu chtivého poškozeného o celkovou částku 172 159 korun," uvedla policejní mluvčí Hana Millerová.

Někteří lidé jsou v tomto směru stále nepoučitelní a podobných případů přibývá. „Nepodléhejte nabídkám rádoby „výhodných“ koupí ze zahraničí prostřednictvím internetové inzerce. Nejen, že požadované zboží nemusíte obdržet, ale v mnohých případech přijdete i o své naspořené peníze," upozorňuje jindřichohradecká policie:

„Podvody páchané prostřednictvím internetu  mají vzestupnou tendenci, jejich zadokumentování je ale velmi složité. Rovněž pro policii je nelehkým úkolem pachatele této trestné činnosti vypátrat. Pokud se to ale povede, bývá těžké v rámci úkonů trestního řízení pak i obstarat důkazní materiál, který podvodníka z jeho páchaných skutků usvědčí," podotkla mluvčí.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky peníze, Volkswagen Golf, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemá auto ani peníze. Naletěl internetovému podvodníkovi  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.