Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nemocnice Dačice zakázala kvůli chřipce návštěvy na lůžkovém oddělení

Nemocnice Dačice vyhlásila v pondělí 9. ledna zákaz návštěv na lůžkovém oddělení. Platit začal v úterý 10. ledna a trvat bude až do odvolání. Důvodem je nárůst chřipkových onemocnění.

„Zahajujeme protiepidemická opatření v zájmu nešíření infekce chřipky mezi pacienty Léčebny dlouhodobě nemocných,“ informovala předsedkyně představenstva Nemocnice Dačice Miroslava Člupková.

Situace se v uplynulém týdnu zhoršila v celém Jihočeském kraji. Hygienici zaznamenali vzestupu hlášených případů akutních respiračních onemocnění a chřipky. Počet případů respiračních onemocnění vzrostl o 19,1 procenta, počet chřipkových onemocnění dokonce až o 115 procent.

Zákaz návštěv již platí v Nemocnici České Budějovice, Nemocnici Tábor a Nemocnici Jindřichův Hradec. Nově zákaz vyhlásila také Nemocnice Strakonice.

Tisková zpráva

Štítky Nemocnice Dačice, a.s., návštěva, chřipka, nemoc, Nemocnice Tábor, Nemocnice Jindřichův Hradec, Nemocnice Strakonice, a.s., Jihočeský kraj, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Dačice zakázala kvůli chřipce návštěvy na lůžkovém oddělení  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.