Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nemocnice Jindřichův Hradec vyhlásila od 5. ledna zákaz návštěv

Zákaz návštěv vyhlásila po českobudějovické a táborské nemocnici také Nemocnice Jindřichův Hradec. Důvodem je neustále rostoucí počet akutních respiračních onemocnění. Opatření začne platit ve čtvrtek 5. ledna 2017.

V posledním týdnu uplynulého roku se podle Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje znovu zvýšila nemocnost, tentokrát ve srovnání s předcházejícím týdnem o 7,4 procenta. Konkrétně jde o 1209 osob na 100 tisíc obyvatel. Nejvyšší počet akutních respiračních onemocnění je ve věkové skupině do 5 let. Dle území jde nejvíce o okresy Český Krumlov a Jindřichův Hradec.

„Zatím sice nejde o chřipkovou epidemii, ale rostoucí počet nakažených nám nedává jinou možnost. Například kapacita lůžkové části Interního oddělení je již plná a stále k nám chodí další lidé s chřipkovým onemocněním. Proto jsme se rozhodli od čtvrtka zakázat návštěvy v celé nemocnici. Výjimkou budou závažné důvody, kdy ošetřující lékař může návštěvu u pacienta povolit na nezbytně nutnou dobu,“ říká ředitel Nemocnice Jindřichův Hradec Miroslav Janovský.

Jde již o třetí nemocnici na jihu Čech, která se rozhodla pro takové opatření. Od 1. ledna zakázala návštěvy Nemocnice České Budějovice, o den později udělala stejný krok Nemocnice Tábor. 

Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky návštěva, Nemocnice Jindřichův Hradec, nemoc, nemocnice, Krajská hygienická stanice, Miroslav Janovský, Český Krumlov, Jihočeský kraj, Jindřichův Hradec, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Jindřichův Hradec vyhlásila od 5. ledna zákaz návštěv  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.