Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

S požárem stodoly v Horní Radouni museli přijet pomoci i hasiči z Vysočiny

Druhý stupeň poplachu museli v pátek vyhlásit hasiči v Horní Radouni na Jindřichohradecku, kde brzo ráno došlo k požáru stodoly. Jednotkám profesionálů z Jindřichova Hradce a dobrovolníků z Nové Včelnice, Deštné a Horní Radouně u něj pomáhají profesionální hasiči z Kamenice nad Lipou na Vysočině. Přestože se totiž požár podařilo lokalizovat přibližně po hodině, na místě nadále pokračují práce na rozebírání střešní konstrukce a dohašování ohnisek.

Požár zasáhla stodolu napojenou na obytnou část domu po páté hodině ranní. „Plameny v době příjezdu hasičů však ničily střechy obou částí. V obytné části domu byly dvě osoby, obě dům opustily, nebyla nutná evakuace. Ve stodole, kterou majitel částečně používal také jako dílnu, bylo zaparkováno několik motorek. Majitel stihnul některé z nich vyvézt ven, s některými mu pomohli povolaní hasiči,“ popisuje mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Jednotky po příjezdu ihned zahájily hasební práce, musely však kvůli silnému zakouření pracovat v dýchacích přístrojích. „Vodu na požářiště dodávali z hydrantové sítě, u místního koupaliště zřídili čerpací stanoviště. V 6:11 velitel zásahu nahlásil lokalizaci požáru. To znamená, že požár se již dále nešíří a jednotky jsou na místě v dostatečném počtu,“ doplňuje Matějů. Hasiči poté začali rozebírat a dohašovat střešní konstrukci a z obytné části vynášet majetek.

Jejich zásah potrvá na místě ještě několik hodin. Příčina vzniku požáru je zatím v šetření, škoda dosahuje 4 milionů korun.

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, Horní Radouň, stodola, Kraj Vysočina, dům, Jindřichův Hradec, okres Jindřichův Hradec, Kamenice nad Lipou, Nová Včelnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S požárem stodoly v Horní Radouni museli přijet pomoci i hasiči z Vysočiny  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.