Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Při tragické nehodě na Českokrumlovsku zemřel motorkář

Motorkář zemřel při dopravní nehodě mezi obcemi Rájov a Přísečná na Českokrumlovsku dnes, v pátek 29. září, krátce před druhou hodinou odpoledne. Ke střetu motocyklu a osobního automobilu došlo v táhlé pravotočivé zatáčce u Přísečné. Lehké zranění utrpěli dva lidé cestující v autě, jedním z nich byl předškolák. Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému.

„Čtyřiadvacetiletý řidič motocyklu tovární značky Aprilia, jedoucí po silnici I/39 ve směru od Českých Budějovic na Český Krumlov, zatím z přesně nepotvrzené příčiny vyjel při projíždění pravotočivé zatáčky do protisměru, kde se jeho stroj čelně střetl s osobním automobilem tovární značky Škoda Octavia. motorkář, který jel ve směru od Českých Budějovic na Český Krumlov v táhlé pravotočivé zatáčce přejel do protisměru, kde se střetl se osobním automobilem Škoda Octavia. Jeho motocykl se po nárazu vzňal a shořel. Motorkář nehodu nepřežil. Řidič auta a jeho spolujezdec utrpěli lehká zranění," uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Přesná příčina a průběh nehody jsou předmětem následného šetření českokrumlovských dopravních policistů. K objasnění všech skutečností bude u zemřelého provedena zdravotní pitva. Zkouška na přítomnost alkoholu u řidiče Škody Octavia proběhla s negativním výsledkem. Provoz v místě nehody byl omezen jen částečně.

Záchranáři na místě ošetřovali dva zraněné. Čtyřiadvacetiletého motocyklistu, který zůstal po nárazu v bezvědomí a nejevil žádné známky života. „Svědek události ještě před příjezdem záchranářů začal s poskytováním první pomoci, na jeho snahu navázaly posádky zdravotnické záchranné služby rozšířenou resuscitací. Přes veškerou snahu všech zúčastněných se nepodařilo mladého muže zachránit, podlehl na místě mnohačetným poraněním hlavy, páteře a hrudníku," uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková.

Dále zdravotníci ošetřili dítě předškolního věku, které cestovalo v osobním vozidle. Malý pacient byl s lehkým poraněním hrudníku převezen do českobudějovické nemocnice.

„K události byl vyslán i zdravotnický intervent Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje, který poskytl první psychickou pomoc svědkům a účastníkům nehody přímo na místě zásahu," dodala Kafková.

Motorkář je letošní osmatřicátou obětí dopravních nehod na jihočeských silnicích. Za poslední tři dny je to už třetí usmrcený cestující na motocyklu na jihu Čech. Ve středu 27. září vyhasly životy dvou lidí jedoucích na motorce u Semic na Písecku.  

ČTĚTE TAKÉ: Tragická nehoda u Písku si vyžádala dva lidské životy

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky motorkář, nehoda, smrt, auto, okres Český Krumlov, motocykl, automobil, Přísečná, Škoda Octavia, havárie, České Budějovice, Český Krumlov, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Aprilia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při tragické nehodě na Českokrumlovsku zemřel motorkář  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.