Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bezpečnost dětí ve Vyšším Brodě zvýší nové osvětlení nebezpečného přechodu

Rodiče dětí ve Vyšším Brodě si mohou oddechnout. Frekventovaný silniční tah u základní školy, kterým denně projedou stovky aut, osvítí nový přechod.

Vzhledem k tomu, že je přechod v bezprostřední blízkosti základní školy, je ve velké míře využíván dětmi. Především v podzimním a zimním období, kdy jsou i ráno zhoršené světelné podmínky, bude přecházení přes tuto komunikaci daleko bezpečnější,“ sdělil u příležitosti slavnostního uvedení přechodu do provozu starosta Vyššího Brodu Milan Zálešák.

Jeho slova potvrzují i statistiky. „Podle odborníků na bezpečnost v dopravě dokáže kvalitně osvětlené přechody snížit počet střetů motoristů s chodci až o pětašedesát procent,“ poznamenal člen správní rady Nadace ČEZ František Lust.

Cílem grantového programu Oranžový přechod je  zvyšování bezpečnosti chodců formou instalace osvětlení přechodů pro chodce.  „Oranžové přechody se setkávají s velkým ohlasem měst a obcí i samotné veřejnosti. Ve Vyšším Brodě nový přechod výrazně přispěje k bezpečnosti dětí,“ dodává za Nadaci ČEZ její ředitelka Michaela Ziková.

Na takzvaný Oranžový přechod získalo město příspěvek ve výši 111 tisíc korun od Nadace ČEZ,“ řekl tiskový mluvčí Jaderné elektrárny Temelín společnosti ČEZ Marek Sviták.

Autoři | Foto Archiv obce Vyšší Brod

Štítky přechod pro chodce, osvětlení, ČEZ, bezpečnost, Vyšší Brod, Jaderná elektrárna Temelín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezpečnost dětí ve Vyšším Brodě zvýší nové osvětlení nebezpečného přechodu  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.