Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Českokrumlovský festival začíná. Zahájí jej hvězdy Angela Gheorghiuová a Ramón Vargas

Už zítra, v pátek 14. července slavnostně začne už 26. Mezinárodní hudební festival Český Krumlov. Potrvá až do 5. srpna a opět se při něm představí špičky současné hudební scény. Operní zahajovací galakoncert od 20:30 hodin v Pivovarské zahradě bude patřit rumunské sopránistce Angele Gheorghiuové a mexickému tenorovi Ramónu Vargasovi.

Spojení atraktivního prostředí historického města a hudby mnoha žánrů vydobylo festivalu skvělé renomé. V unikátních prostorách Státního hradu a zámku Český Krumlov, ale i v dalších lokacích města s jedinečným geniem loci se uskuteční celkem devatenáct koncertů, na nichž vystoupí přední zahraniční i čeští interpreti.

Festival přináší pestrý koktejl hudebních žánrů. Tradičně jsou na programu koncerty klasické hudby v prostorách hradu a zámku Český Krumlov. Návštěvníci tak mají jedinečnou příležitost vyslechnout si krásnou hudbu v nádherných prostorách, které dohromady vykouzlí nezapomenutelný zážitek.

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov však nabídne i francouzský šanson, autentickou interpretaci, irskou tradiční hudbu, americký muzikál nebo crossover. Kromě koncertů festival připravil také program pro děti s podtitulem „Energie nás baví“. Výjimečným zážitkem bude závěrečná barokní slavnost v unikátních kulisách zámecké zahrady. Pro návštěvníky tohoto večera bude připravena „iluminace zahrady“, koncert i slavnostní hostina s ohňostrojem.

Největšími hvězdami letošního ročníku jsou bezpochyby sopranistka Angela Gheorghiu a tenorista Ramón Vargas. Společně vystoupí na zahajovacím galakoncertu v Pivovarské zahradě za doprovodu Prague Philharmonia pod vedením Leoše Svárovského. Na stejném místě pod širým nebem zazní v závěru festivalu Verdiho Requiem, dílo, jehož každé provedení je velkým hudebním svátkem.


Angela Gheorghiuová.

„Český Krumlov jsem zatím ještě neměla možnost navštívit, ale i po 27 letech mé mezinárodní kariéry vždy velmi ráda poznávám nová místa a nové publikum. Těším se na vystoupení pod širým nebem v letní atmosféře údajně překrásného města a na setkání s krumlovským publikem, navíc budu zpívat s mým úžasným kolegou a dobrým přítelem Ramónem Vargasem. Velmi ráda s ním zpívám, patří mezi mé nejoblíbenější tenoristy. A navíc vystoupíme s Prague Philharmonia, se kterou jsem spolupracovala na konci loňského roku v Praze při nahrávání mého nového sólového alba veristických árií, které vyjde na podzim tohoto roku pod názvem Eternamente (Navždy) u společnosti Warner Classics & Erato. Věřím, že si to nenecháte ujít a budete zvědaví, co jsem pro vás připravila,“ prozradila rumunská sopránistka Angela Gheorghiuová ke svému českokrumlovskému vystoupení.


Ramón Vargas.

„Vystoupení v Českém Krumlově patří mezi nejkrásnější zážitky v mé kariéře. Před šesti lety jsem měl tu čest zpívat na dvacátém ročníku Mezinárodního hudebního festivalu a nyní se sem vracím, abych s mou skvělou kolegyní Angelou Gheorghiu zahájil ročník šestadvacátý. Je to neskutečné místo a kvalita festivalu i koncertů je velmi vysoká. Proto se vracím moc rád.“ uvedl mexický pěvec, jeden z předních tenoristů současnosti, Ramón Vargas.

 „Doufám, že divákům v Českém Krumlově spolu s Angelou zprostředkujeme krásný umělecký zážitek. Pro mě ona patří mezi nejlepší sopranistky všech dob. Její hlas vyvolává velké emoce, má v něm nepopsatelné kouzlo. Angela je prostě bohyně,“ řekl Vargas ke společnému vystoupení s Angelou Gheorghiu.

Autoři | Foto festivalkrumlov.cz

Štítky festival, mezinárodní, hudební, Český Krumlov, Angela Gheorghiu, Ramón Vargas, hudební festival, koncert, zahrada, hudba, Leoš Svárovský, Státní hrad a zámek Český Krumlov, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českokrumlovský festival začíná. Zahájí jej hvězdy Angela Gheorghiuová a Ramón Vargas  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.