Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pletení pomlázky na Lipně láká turisty

Velikonoční svátky se i v Česku stávají ideálním termínem pro návštěvu turisticky atraktivní lokality. Prodloužený víkend se čtyřmi dny volna si o to doslova říká. Na Lipně bude probíhat již tradiční pletení pomlázek, chybět nebudou ani tvořivé dílny pro nejmenší děti.

Jedna z nejvyhledávanějších rodinných destinací v ČR tak vychází vstříc hlavně rodičům, kteří chtějí dopřát svým dětem něco z velikonočních tradic. „Chlapci budou mít možnost věnovat se pletení pomlázky a děvčata zase zdobit vajíčka,“ připomíná Filip Pekárek, ředitel Stezky korunami stromů Lipno, která velikonoční pletení tradičně organizuje. „Vrbových proutků budeme mít pro každého dostatek. Přímo u vstupu na Stezku korunami stromů bude mistr proutkař, který naučí plést pomlázku úplně každého.“  

Lipno je už připraveno na letní sezónu. O Velikonocích lze využít půjčovny sportovního vybavení a projet se na kole, in-line bruslích nebo navštívit Stezku korunami stromů. Při nepřízni počasí láká turisty Aquaworld nebo Hopsárium. „Program pro děti začíná tvořivými dílnami v Chatě Lanovka. Poté lze využít Stezkabus (zdarma s účastnickou kartou) a dojet společně s lišákem Foxem ke Stezce korunami stromů, kde program pokračuje,“ říká Vojen Smíšek z lipenského informačního centra. 

Na Bílou sobotu je připraven program pro rodiny s dětmi přímo pod Stezkou korunami stromů. Děti se mohou naučit plést pomlázku nebo si zasoutěžit v hledání velikonočních kraslic. Probíhat budou i soutěže v jízdě zručnosti na koloběžce a za příznivého počasí bude v provozu i 52 metrů dlouhý tobogan na Stezce korunami stromů, která je otevřena každý den – v dubnu od 10 do 18 hodin.

Stezka korunami stromů Lipno má před sebou již šestou letní sezónu. Stále je to český fenomén. Je v celé své délce bezbariérová a na dřevěný chodník vedoucí mezi korunami vzrostlých stromů může tak skutečně každý. Od rodin s dětmi ještě v kočárku až po hendikepované návštěvníky. Výhled z 40 metrové vyhlídkové věže je pro mnoho návštěvníků fascinující a na Stezku se opakovaně vrací. Stezka měří 675 metrů a kromě nádherných výhledů, adrenalinových zastavení, kde je nutné překonat trochu strachu, nabízí i jízdu jedním z nejdelších suchých tobogánů v Česku.

Tisková zpráva

Štítky Vodní nádrž Lipno, koruna stromu, Česko, ruční práce, Prodloužený víkend, Velikonoce, dílna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pletení pomlázky na Lipně láká turisty  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.