Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zimní sezóna je v plném proudu! Horní Planá protáhla běžecké stopy o délce až 25 kilometrů

Stopy pro běžecké lyžování byly v úterý 10. ledna protaženy v regionu Hornoplánska. Lyžaři tak dostali další možnost, jak si užít bohatou sněhovou nadílku.

„O běžecké lyžování na Hornoplánsku je každoročně nemalý zájem. Lidi láká krásná příroda a klid. Také se jedná o příjemné zpestření zimní dovolené, kdy lyžaři například jeden den z pobytu vynechají návštěvu lyžařského areálu a užijí si výlet na běžkách po Hornoplánsku,“ říká Jiří Hůlka, starosta Horní Plané.

Stopa vede od Střelnice na Dobré Vodě až do Hůrky. „Najetá stopa je také na Olšinu, ale kvalita sněhu zde není ideální, sníh může být místy odvátý,“ upozorňuje Luděk Štěpánek z Kulturního a informačního centra v Horní Plané.

Nástupní místa na Hornoplánskou trasu jsou následující: Dobrá Voda - za chatami (Střelnice), Dobrá Voda - horizont nad zahrádkami, u motokár, v Hůrce - U Méďů a na Olšině.

„Nástupní místa jsou označena cedulemi, na kterých jsou mimo jiné důležitá telefonní čísla pro případ nouze – Horská služba, Strážní služba Národního parku a tak dále,“ upozornil Jiří Hůlka.

Hornoplánský region je nyní také cílem lyžařů, kteří se zde ubytovávají a následně vyrážejí do zahraničních lyžařských areálu, jako je například Hochficht či Mitterdorf. Veškeré informace k zimní sezóně zájemcům podá hornoplánské infocentrum, které je v lednu a únoru otevřeno i v sobotu (od 7.30 do 14 hodin, v týdnu od 7.30 do 16 hodin).

KONTAKTY A ODKAZY:
JIŘÍ HŮLKA
- starosta@horniplana.cz, 380 724 411
HORNÍ PLANÁ - http://www.horniplana.cz
LIPNO ŠUMAVA - http://www.sumava-lipno.eu

Autoři | Foto archiv města

Štítky Horní Planá, běh na lyžích, Jiří Hůlka, Dobrá voda, a.s., zima, Olšina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zimní sezóna je v plném proudu! Horní Planá protáhla běžecké stopy o délce až 25 kilometrů  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.