Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ve Stromovce budou veřejné toalety, v plánu je i občerstvení

Město vyslyšelo volání svých občanů a nechá v oblíbeném budějckém parku Stromovka vybudovat veřejné toalety. K jejich výstavbě by mělo dojít podle posledních informací ještě během letošního roku. Vypsání zakázky na jejich realizaci potvrdil Petr Holický, který je dočasně pověřen výkonem pravomoci primátora města.

„Projekční rozpočet bude přes dva miliony korun. Řeklo by se, že je to drahé, ale je potřeba vidět skutečnost, že je chceme umístit relativně blízko centra Stromovky, blízko rybníka Bagr. Tam kanalizaci nemáme a bude potřeba udělat výtlak. Ten je na tom nejdražší položkou,“ doplňuje informace Holický.

Zastupitelé města by byli rovněž rádi, kdyby se v kdysi oblíbeném místě, kde fungovala Restaurace Oáza, objevila alespoň sezonní pergola, případně kiosek s občerstvením, podobně jako tomu je ve volnočasovém parku ve Čtyřech Dvorech.

Jenže to asi nebude tak jednoduché. „Je potřeba brát ohled na to, že Stromovka je významný krajinný prvek a omezení z hlediska životního prostředí jsou velká,“ připomíná jeden z náměstků, kteří svou pozici „uhájili“. Do jaké podoby se nakonec střed lesoparku dostane tak ještě není jisté.

Foto Cheva, Wikipedia

Štítky Stromovka, toaleta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Stromovce budou veřejné toalety, v plánu je i občerstvení  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.