Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Křižovatka L. B. Schneidera a Boženy Němcové bude nově světelná

V Budějcích dochází v poslední době k velkému množství změn dopravního řešení. Krom těch nejdiskutovanějších jako je koridor pro MHD na Husově a Žižkově třídě jsou v plánu i další. Mimo jiné i křižovatka L. B. Schneidera a Boženy Němcové, kde mají nově vyrůst semafory.

Jde o křižovatku, kterou denně projedou stovky aut a mnozí řidiči si stěžují na její nepřehlednost. „Když chci odbočit z ulice L. B. Schneidera doleva na Boženy Němcové, je to vždycky potíž. Zrcadlo, které je napříč křižovatkou, není ideální,“ říká řidič Josef Martan. Tyto obtíže si uvědomuje i město, a proto chystá změny.

„Proběhla nějaká předběžná jednání a byl zadán pokyn, aby na místě vyrostla světelná křižovatka. Ta současná je velice nebezpečná,“ uvádí zastupitel František Konečný. Nemělo by ovšem jít jen o semafory. „V ulici Boženy Němcové budou nově doplněny i odbočovací pruhy pro levé odbočení, a to v obou směrech, jak směrem k Lidické, tak k nemocnici,“ doplňuje Konečný.

„Změna to bude asi dobrá, ale uvítal bych, kdyby se tedy zrušily nedaleké semafory u přechodu pro chodce na ulici Boženy Němcové (poblíž křižovatky s Grünwaldovou - pozn. autora). Bylo by to myslím v zájmu větší plynulosti provozu,“ zamýšlí se dotazovaný řidič. S takovouto variantou však město nepočítá. „Na tomto přechodu chceme semafory s ohledem na bezpečnost chodců, zejména dětí navštěvujících místní základní školy, zanechat,“ uzavírá zastupitel Konečný.

Napsal Jaroslav Pešek

Štítky Božena Němcová, České Budějovice, František Konečný, Jaroslav Pešek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

A osazení semaforů v ul.Schneidera je podle mého nenápadný první krok k tzv. "Jižní spojce", kterou prosazovala předchozí radnice. Tedy od Novohradské po Jižní zastávku a dál okolo nemocnice přes nový most na "kruháč" (nevím, kdo vymyslel tak malý poloměr) na Litvínovické.

Středa, 29. července 2015, 09:38Odpovědět

Hawky

Nedávno jsem psal na magistrát žádost o osazení semaforů na křižovatce B.Němcové X Pittera, Matice Školské. Tam se dostat na B.Němcovou bez ohleduplných řidičů je prakticky nemožné. Výhled z ostatních ulic velmi špatný kvůli zaparkovaným autům. Navíc jsem navrhl zrušit semafory pro chodce u Lidlu a přechod posunout na křižovatku u Billy. Spousta řidičů ho neustále přehlíží.

Středa, 29. července 2015, 09:35Odpovědět

Vít Profant

2 Lojza Chytrak: Souhlas. Řešením by například bylo přestat předstírat, že jde o jednu křižovatku, rozdělit ji na dvě a vjezd do ulice LBS posunout blíž k vchodu do nemocnice. Plus ty odbočovací pruhy.

Úterý, 28. července 2015, 23:00Odpovědět

Lojza Chytrak

V místě se nejedná o klasickou křižovatku, podle mého jde o dvě „téčkové“ křižovatky v těsné blízkosti za sebou. Ano souhlasím s tím, že to tam není příliš ideální, nicméně aby se všechny nepříliš ideální křižovatky řešily osazováním semaforů, není dle mého názoru příliš ideální řešení. Zajímalo by mě, zda se někdo vůbec zabývá statistikou nehodovosti v daném úseku, než vymyslí takovouto změnu, myslím, že v tomto ohledu si tato křižovatka v porovnání s jinými nestojí vůbec špatně. V Budějcích se razí trend naflákat všude semafory, ale co je nejhorší, nezaznamenal jsem, že by v jakémkoliv směru jízdy, ať jedete odkudkoliv, kterýmkoliv směrem byla světla seštelovaná na „zelenou vlnu“, pokud dodržujete rychlost, stojíte na všech světlech při na červenou. Mám pro Vás námět na článek, možná jsem to již někdy zmínil, je to spíše taková statistická záležitost, ale mohla by být zajímavá, zjistěte někde a napište o tom, jak se dejme tomu za posledních 10 let vyvíjel a měnil počet světelných křižovatek v Budějcích. Ano chápu, že vyrostlo i několik nových křižovatek, kde jsou světla nutná, ale osadilo se i spousta starých křižovatek celkem zbytečně.

Úterý, 28. července 2015, 22:07Odpovědět

Křižovatka L. B. Schneidera a Boženy Němcové bude nově světelná  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.