Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Finalistky soutěže Maturantka Roku 2015 navštívily elektrárnu Temelín

Načerpat energii před druhou polovinou přípravného kempu celostátní soutěže krásy Maturantka Roku přišla desítka finalistek do Jaderné elektrárny Temelín. Několik dní se atraktivní maturantky připravovaly v jižních Čechách na velké finále, které v Praze v polovině června určí královnu krásy mezi českými středoškolačkami.

Prohlídka jihočeské jaderné elektrárny byla vítaným zpestřením celého kempu a desítka dívek si ji náležitě užila. „Holky se od začátku těšily, až se budou moci dostat tam, kam se normálně nesmí. Bylo na nich vidět, že si to užívají,“ říká event manager soutěže Lucie Grochalová.

Před samotným vstupem do kontrolovaného pásma se maturantky musely sjednotit. Ze slušivého oblečení se převlékly do žlutých kombinéz, na hlavě se jim vyjímaly módní helmy. Jako jeden tým pak vyšly k srdci Jaderné elektrárny Temelín. „Zájem maturantek roku byl opravdu velký, snad prohlídka splnila jejich očekávání. Všem přeji hodně štěstí v červnovém finále,“ doplňuje Václav Havlíček, vedoucí druhého reaktorového bloku, který dívky doprovázel.

„Celá exkurze byla zajímavá. Překvapilo mě, že se můžeme podívat přímo až k reaktoru. Občas jsem si zkontrolovala dozimetr a celou dobu mi na něm svítila nula, takže jsem tam žádnou dávku nedostala,“ popisuje dojmy jedna z finalistek Kristýna Zevlová. Dívky se bavily i během dozimetrických kontrol při odchodu z reaktorového sálu. „V rámech jsme se musely různě otáčet, abychom se proměřily celé. Přitom vznikaly docela úsměvné pózy,“ dodává další z maturantek Adéla Baumová.

Štítky Jaderná elektrárna Temelín, Praha, Jihočeský kraj, Václav Havlíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finalistky soutěže Maturantka Roku 2015 navštívily elektrárnu Temelín  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.