Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Pražské třídě už fungují nové semafory. Na Mariánském náměstí ale dočasně zhasnou

S novými semafory musí účastníci silničního provozu počítat v křižovatce ulic Pražská a Fráni Šrámka v Českých Budějovicích, kde světelná signalizace už začala v tomto týdnu fungovat. Naopak, semafory zhasnou na čtyři hodiny ve čtvrtek 19. října na Mariánském náměstí. A pak ještě v sobotu 28. října.

Světelná signalizace v křižovatce ulic Pražská a Fráni Šrámka v Českých Budějovicích, která je součástí dokončované stavby Obchodního centra IGY 2 už funguje. Její provoz je sladěn v koordinaci se sousední křižovatkou ulic Pražská a Pekárenská. „Signalizace byla vybudována soukromým investorem jako nutná podmínka pro připojení parkoviště a zásobování z ulice Fráni Šrámka," uvedla mlučí českobudějovického magistrátu Jitka Welzlová.

Semafory se už zprovoznily hlavně kvůli zvýšenému provozu vozidel i pěších, který souvisí s návozem materiálu před otevřením obchodního centra.


Semafory na Mariánském náměstí nebudou fungovat ve čtvrtek 19. října od 9:00 do 13:00 hodin. Pak ještě v sobotu 28. října.

Řidiči i chodci by měli být ale hodně obezřetní ve čtvrtek 19. října na Mariánském náměstí v Českých Budějovicích. Od devíti hodin ráno do jedné hodiny odpoledne tam totiž nebude fungovat světelná signalizace. Vypnutí semaforů je nutné kvůli přesunu signalizace u přechodu pro chodce v rámci stavebních úprav části Mariánského náměstí, souvisejících s prodloužením BUS pruhu do zastávky Na Sadech – Poliklinika Sever a úpravou vjezdu do pěší zóny Krajinská. „Na místě budou strážníci městské policie, kteří budou provoz pěších usměrňovat," podotkla mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.

Další vypnutí světelné signalizace na Mariánském náměstí je naplánovano na sobotu  28. října. Vyžadují to úpravy na řadiči světelného signalizačního zařízení související s dokončením stavby. „Žádáme řidiče i chodce, aby v místě věnovali provozu zvýšenou pozornost," dodala mluvčí. 

Autoři | Foto c-budejovice.cz

Štítky semafor, provoz, řidič, chodec, Mariánské náměstí (Praha), Fráňa Šrámek, České Budějovice, Na Sadech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Pražské třídě už fungují nové semafory. Na Mariánském náměstí ale dočasně zhasnou  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.