Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opilý řidič na českobudějovickém sídlišti Máj naboural zaparkované auto. Nadýchal 3,5 promile

Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat padesátiletý muž. Ten v Českých Budějovicích řídil osobní auto opilý a havaroval. Nadýchal 3,5 promile alkoholu v krvi.

Českobudějovičtí dopravní policisté v úterý 12. září zahájili úkony zkráceného přípravného řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezřelým je padesátiletý muž.

„Ten počátkem srpna ve večerních hodinách řídil v Českých Budějovicích na sídlišti Máj osobní vozidlo tovární značky Volkswagen a naboural do zaparkovaného auta. Z místa nehody odešel, ale zanedlouho se vrátil. To už tam byli i muži zákona. Vyšetřující policisté dali řidiči dýchnout a naměřili množství převyšující 3,3 promile alkoholu v krvi. Opakovaný test po pár minutách se ještě o dvě desetiny zvýšil," uvedl policiejní mluvčí Milan Bajcura.

Muž s naměřenými hodnotami souhlasil a na výzvy předložil požadovaný řidičský průkaz. Ten už se k němu ale s pochopitelných důvodů nevrátil, policisté mu doklad k řízení zadrželi.

„Během letních prázdnin bylo řešeno několik desítek nehod pod vlivem alkoholu. Řidiči si neuvědomují, že svým jednáním ohrožují zdraví a životy ostatních účastníků silničního provozu,"  podotkl mluvčí Bajcura.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky řidič, alkohol, auto, nehoda, policie, České Budějovice, Volkswagen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič na českobudějovickém sídlišti Máj naboural zaparkované auto. Nadýchal 3,5 promile  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.